Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Ένα σπέσιαλ πιάτο σας έχουμε για σήμερα που θα αρέσει πολύ! Θα κάνουμε φιλέτο κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα η οποία έχει εξαιρετική γεύση λόγω των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε. Θα το συνοδεύσουμε με ρύζι ή φασολάκια Να, πώς θα ετοιμάσουμε τη σημερινή συνταγή μας:

Υλικά (για 2-4 άτομα)
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα στη μέση
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
5 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες
1 συσκευασία φρέσκια ντομάτα σε κύβους
ένα ποτηράκι βότκα
4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα ρύζι μπασμάτι ή φασολάκια προαιρετικά

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στη μέση, τις πιπεριές μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Προσθέστε τις πιπεριές γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με τη βότκα.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέστε και την πάπρικα. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.
Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει. 
Σε άλλο σκεύος βράζουμε το ρύζι ή τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σερβίρουμε με το κοτόπουλο πασπαλίζοντας παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ