Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΣΤ

Δηλώσεις στις κυριακάτικες εφημερίδες “Real News” και “Το Βήμα” έκαναν ο Λούκας Πέρεθ και ο Νίκος Σπυρόπουλος, ενόψει του των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τη Μέταλιστ Χαρκίβ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μεν Ισπανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ουκρανική ομάδα δεδομένου ότι μέχρι το καλοκαίρι ήταν παίκτης της Καρπάτι, δήλωσε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολο και δυνατό αντίπαλο, ο δε διεθνής αριστεροπόδαρος αμυντικός που έχει 49 ευρωπαϊκά παιχνίδια στα πόδια του στάθηκε στο μειονέκτημα του ΠΑΟΚ να δώσει κεκλεισμένων των θυρών αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λούκας:
θα χρειαστεί πολύ μεγάλη συγκέντρωση από μας και σίγουρα να αγγίξουμε το τέλειο στο παιχνίδι μας
«Γνωρίζω πολύ καλά τη Μέταλιστ. Εχω παίξει ως αντίπαλος μαζί τους και πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα. Στην Ουκρανία δεν είναι εύκολο να μπεις σφήνα ανάμεσα σε Σαχτάρ και Ντιναμό Κιέβου, όμως η Μέταλιστ τα κατάφερε.
Έχει πολύ ισχυρό ιδιοκτήτη, παθιασμένο με το ποδόσφαιρο και το Χάρκοβο έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά του. Διαθέτει παίκτες που αγωνίζονται χρόνια μαζί, κυρίως Λατινοαμερικανούς, και είναι ιδιαίτερα επιθετική ως ομάδα, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη συγκέντρωση από μας και σίγουρα να αγγίξουμε το τέλειο στο παιχνίδι μας”.
Δεν μας βοηθάει το γεγονός ότι θα τους αντιμετωπίσουμε χωρίς κόσμο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά στην προετοιμασία και δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για αυτούς.
Το δικό τους γήπεδο είναι πανέμορφο και ανακαινισμένο, αν και η ατμόσφαιρα γενικά στα γήπεδα της Ουκρανίας δεν φημίζεται για τον φανατισμό της. Πάντως, μαζεύει αρκετό κόσμο. Μπορεί οι Έλληνες φίλαθλοι να μη… φοβούνται στο άκουσμα του ονόματός της, αλλά θα κάνει λάθος όποιος την υποτιμήσει. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι έχει αποκλείσει στο πρόσφατο παρελθόν τον Ολυμπιακό».


Ο Νίκος Σπυρόπουλος απ’ την πλευρά του σημείωσε ότι η Μέταλιστ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο “Βήμα της Κυριακής”:
Η Μέταλιστ είναι στην ελίτ της Ουκρανίας και πρέπει να έχει τον σεβασμό μας
«Οπως άλλαξαν τα πράγματα στην κλήρωση την τελευταία στιγμή με την αθώωση της Φενέρμπαχτσε, ήταν δεδομένο ότι θα παίζαμε απέναντι σε κάποια πολύ δυνατή ομάδα. Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη μελέτη για να καταλάβουμε ότι η Μέταλιστ θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην επίθεση, ενώ δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έχει χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα. Γενικά, πρόκειται για μια ομάδα που έχει εισέλθει στην ελίτ του ουκρανικού ποδοσφαίρου, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη, οπότε θα πρέπει να έχει τον σεβασμό μας.
Ωστόσο ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του δεν είναι επίσης μια αμελητέα ποσότητα στην Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια έχει ανατρέψει πολλές φορές τα εις βάρος του προγνωστικά. Στην Ευρώπη δεν είναι τόσο ξεκάθαρες οι διαφορές σε αυτό το επίπεδο. Εμείς για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας θα πρέπει να αγγίξουμε απόλυτα επίπεδα συγκέντρωσης και να ξεπεράσουμε κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, όπως είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι θα παίξουμε χωρίς θεατές στο πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα η άδεια Τούμπα είναι ένα μειονέκτημα, γιατί ειδικά οι ξένες ομάδες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε μια καυτή ατμόσφαιρα.
Οι Ουκρανοί έχουν ήδη παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια τους, αλλά κι εμείς προερχόμαστε από μια δυνατή προετοιμασία. Οπως και να έχει, ανυπομονούμε γι’ αυτούς τους αγώνες, που είναι μια πρόκληση για όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ