Τι λέει το παγωτό που τρώτε για τον χαρακτήρα σας; Εάν προτιμάτε τη σοκολάτα, τότε σας αρέσει το έντονο φλερτ, εάν επιλέγετε φράουλα είστε περισσότερο εσωστρεφείς.
Αυτά τουλάχιστον ισχύουν σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού αποκαλύπτει διάφορες πτυχές της προσωπικότητας ενός ατόμου.
Με αφορμή τον Εθνικό Μήνα Παγωτού στις ΗΠΑ, η παγωτοβιομηχανία-κολοσσός Baskin Robins, η οποία πουλάει τα παγωτά της σε 49 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επιστράτευσε τον ειδικό γεύσης δόκτορα Αλαν Χιρς για να διερευνήσει το αν η επιλογή της γεύσης στο παγωτό επηρεάζεται από τον χαρακτήρα ενός ατόμου.
Οι ειδικοί του ερευνητικού ιδρύματος Smell & Taste Treatment and Research Foundation με έδρα στο Σικάγο, το οποίο έχει ιδρύσει ο δρ Χιρς, διαπίστωσαν ότι, πράγματι, κάποιες γεύσεις μαρτυρούν στοιχεία της προσωπικότητας.
«Είχαμε ορισμένα ευρήματα που μας εξέπληξαν» ανέφερε ο δρ Χιρς. «Για παράδειγμα, τα άτομα που επιλέγουν κάποιο είδος σορμπέ, και κυρίως ανανά, πορτοκάλι και βατόμουρο, είναι πιο απαισιόδοξα από ό,τι θα φανταζόταν κάποιος, παρά το έντονο χρώμα αυτών των παγωτών, ενώ όσοι διαλέγουν γεύση παγωτού σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και αφράτα ζαχαρωτά (τα λεγόμενα μαρσμέλοου) είναι πολύ καλοί στο να ακούν τα προβλήματα των άλλων», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής.
Τι αποκαλύπτουν όμως μερικές από τις πιο διαδεδομένες γεύσεις παγωτού για την προσωπικότητά μας; Η σοκολάτα, σύμφωνα με τους ερευνητές, προτιμάται κυρίως από πολύ δραστήρια, «θεατρικά», αισθησιακά και εύπιστα άτομα, τα οποία φλερτάρουν έντονα, ενώ η σοκολάτα με κομμάτια σοκολάτας από άτομα γενναιόδωρα και ικανά.
Τη βανίλια επιλέγουν οι ιδεαλιστές, ο παρορμητικοί και άτομα που επηρεάζονται εύκολα, και τη φράουλα άνθρωποι που είναι ανεκτικοί, αφοσιωμένοι και εσωστρεφείς, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων από κατοίκους των ΗΠΑ ηλικίας 18-65 ετών.
Οι γεύσεις και οι άνθρωποι
ΒΑΝΙΛΙΑ
Ατομα παρορμητικά, που επηρεάζονται εύκολα από τους άλλους, ιδεαλιστές.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ατομα «θεατρικά», πολύ δραστήρια, που φλερτάρουν έντονα, αισθησιακά, εύπιστα.
ΦΡΑΟΥΛΑ
Ατομα ανεκτικά, αφοσιωμένα, εσωστρεφή.
ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
Ατομα τρυφερά, που προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ
Ατομα που φιλονικούν, επιφυλακτικά, «σφιχτά» με τα χρήματα.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ COOKIES ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ατομα φιλόδοξα, ανταγωνιστικά, με όραμα.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ατομα γενναιόδωρα, ικανά.
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΦΕ
Ατομα σχολαστικά, ευσυνείδητα, που αναζητούν την ηθική τελειότητα.
ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΟΥΤΩΝ
Ατομα αναλυτικά, αποφασιστικά, απαισιόδοξα.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Ατομα επιθετικά, ελκυστικά, που είναι καλοί ακροατές.
Αυτά τουλάχιστον ισχύουν σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού αποκαλύπτει διάφορες πτυχές της προσωπικότητας ενός ατόμου.
Με αφορμή τον Εθνικό Μήνα Παγωτού στις ΗΠΑ, η παγωτοβιομηχανία-κολοσσός Baskin Robins, η οποία πουλάει τα παγωτά της σε 49 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επιστράτευσε τον ειδικό γεύσης δόκτορα Αλαν Χιρς για να διερευνήσει το αν η επιλογή της γεύσης στο παγωτό επηρεάζεται από τον χαρακτήρα ενός ατόμου.
Οι ειδικοί του ερευνητικού ιδρύματος Smell & Taste Treatment and Research Foundation με έδρα στο Σικάγο, το οποίο έχει ιδρύσει ο δρ Χιρς, διαπίστωσαν ότι, πράγματι, κάποιες γεύσεις μαρτυρούν στοιχεία της προσωπικότητας.
«Είχαμε ορισμένα ευρήματα που μας εξέπληξαν» ανέφερε ο δρ Χιρς. «Για παράδειγμα, τα άτομα που επιλέγουν κάποιο είδος σορμπέ, και κυρίως ανανά, πορτοκάλι και βατόμουρο, είναι πιο απαισιόδοξα από ό,τι θα φανταζόταν κάποιος, παρά το έντονο χρώμα αυτών των παγωτών, ενώ όσοι διαλέγουν γεύση παγωτού σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και αφράτα ζαχαρωτά (τα λεγόμενα μαρσμέλοου) είναι πολύ καλοί στο να ακούν τα προβλήματα των άλλων», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής.
Τι αποκαλύπτουν όμως μερικές από τις πιο διαδεδομένες γεύσεις παγωτού για την προσωπικότητά μας; Η σοκολάτα, σύμφωνα με τους ερευνητές, προτιμάται κυρίως από πολύ δραστήρια, «θεατρικά», αισθησιακά και εύπιστα άτομα, τα οποία φλερτάρουν έντονα, ενώ η σοκολάτα με κομμάτια σοκολάτας από άτομα γενναιόδωρα και ικανά.
Τη βανίλια επιλέγουν οι ιδεαλιστές, ο παρορμητικοί και άτομα που επηρεάζονται εύκολα, και τη φράουλα άνθρωποι που είναι ανεκτικοί, αφοσιωμένοι και εσωστρεφείς, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων από κατοίκους των ΗΠΑ ηλικίας 18-65 ετών.
Οι γεύσεις και οι άνθρωποι
ΒΑΝΙΛΙΑ
Ατομα παρορμητικά, που επηρεάζονται εύκολα από τους άλλους, ιδεαλιστές.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ατομα «θεατρικά», πολύ δραστήρια, που φλερτάρουν έντονα, αισθησιακά, εύπιστα.
ΦΡΑΟΥΛΑ
Ατομα ανεκτικά, αφοσιωμένα, εσωστρεφή.
ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
Ατομα τρυφερά, που προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ
Ατομα που φιλονικούν, επιφυλακτικά, «σφιχτά» με τα χρήματα.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ COOKIES ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ατομα φιλόδοξα, ανταγωνιστικά, με όραμα.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ατομα γενναιόδωρα, ικανά.
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΦΕ
Ατομα σχολαστικά, ευσυνείδητα, που αναζητούν την ηθική τελειότητα.
ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΟΥΤΩΝ
Ατομα αναλυτικά, αποφασιστικά, απαισιόδοξα.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Ατομα επιθετικά, ελκυστικά, που είναι καλοί ακροατές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ