Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η Τρόϊκα φέρεται να ζήτησε την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, ο Υπουργός, κ. Θεόδωρος Καράογλου, επισημαίνει τα εξής:

«Πρώτον: Είμαστε ακόμη εδώ, καθώς δεν μας έχει… καταργήσει καμία… Τρόϊκα. Με κατηγορηματικό τρόπο τονίζουμε πως ουδέποτε έγινε τέτοια συζήτηση και δηλώνουμε δυναμικά «παρών» στην εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Δεύτερον: Το ΥΜΑΘ επανασυστάθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο για «εθνικούς και πολιτικούς συμβολισμούς», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά και για αναπτυξιακούς λόγους, προκειμένου να δώσει και πάλι ζωή στη δοκιμαζόμενη από την ύφεση Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι μετά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου μας, για όλο το 2012 και μέχρι σήμερα, έχουν κατατεθεί περισσότερα από 130 επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, καταθέσαμε Σχέδιο Νόμου για την αναβάθμιση της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, ώστε η Βόρεια Ελλάδα να εξελιχθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένο κόμβο καινοτομίας.

Τρίτον: Προκαλεί έκπληξη η αναφορά του δημοσιεύματος σε 712 άτομα που απασχολεί σήμερα το ΥΜΑΘ (μαζί με τους εποπτευόμενους φορείς ΚΕΔΑΚ-ΕΥΑΘ Παγίων κλπ), όταν είναι γνωστό σε όλους ότι το προσωπικό του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης μετά βίας είναι μια εκατοντάδα (για την ακρίβεια 108), το οποίο επιτελεί με υποδειγματικό τρόπο τη δουλειά του.

Η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «υπαναχώρηση», η παρουσία του δεν είναι «πολυτέλεια» και φυσικά δεν οφείλεται σε αυτήν η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Με τη Μακεδονία και τη Θράκη δεν παίζουμε.

Η Μακεδονία και η Θράκη δεν καταργούνται, καθώς δεν είναι ούτε αποικία, ούτε προτεκτοράτο.

Καθημερινά εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου η Βόρεια Ελλάδα να αποτελέσει υπόδειγμα ανάπτυξης, ανάκαμψης και αποκεντρωμένης διοίκησης. Μιας διοίκησης στην οποία στρέφονται καθημερινά εκατομμύρια Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι βρήκαν στις υπηρεσίες του Υπουργείου μας έναν πολύτιμο σύμμαχο, μιας και δεν χρειάζεται πλέον να μεταβαίνουν στην Αθήνα για να διευθετούν υποθέσεις που μπορούν να λύνονται στη Θεσσαλονίκη, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας.

Για αυτό επανασυστάθηκε το ΥΜΑΘ, για αυτό ενισχύεται καθημερινά από την κυβέρνηση με αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες, για αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ