Κάντε σήμερα μια μακαρονάδα και περιχύστε την με την καταπληκτική ιταλική σάλτσα που σας προτείνουμε. Η σάλτσα ταιριάζει με όποια ποικιλία μακαρονιών επιλέξετε:
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τον κιμά και το λουκάνικο μέχρι να πάρουν χρώμα. Μην τα στραγγίξετε.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το σκόρδο να γίνει διάφανο.
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας που και που ώσπου να δέσουν.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια που θα έχετε βράσει ήδη, ανακατέψτε καλά να πάει παντού, και σερβίρετε.
Υλικά
- 230 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 230 γρ. χοιρινό λουκάνικο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμέναο
- 6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 2 κονσέρβες πολτοποιημένη ντομάτα
- 170 ml πελτέ ντομάτας (προαιρετικά, απλά κάνει πιο έντονη την γεύση της ντομάτας)
- 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τον κιμά και το λουκάνικο μέχρι να πάρουν χρώμα. Μην τα στραγγίξετε.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το σκόρδο να γίνει διάφανο.
Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας που και που ώσπου να δέσουν.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια που θα έχετε βράσει ήδη, ανακατέψτε καλά να πάει παντού, και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ