Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ TV100 - ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3

Πολλά τα νέα από την ΕΤ3 και την TV100 στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" και στον αντίστοιχο ιστότοπο της εφημερίδας "Μακεδονία", σήμερα


Στην καθηγήτρια επικοινωνίας Σοφία Ασλανίδου και στον πολύπειρο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαρέλια μαθαίνω πως προτίθεται να αναθέσει ο Γιάννης Μπουτάρης την εξυγίανση της αμαρτωλής και πολυδάπανης Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης η δημοτική σύμβουλος Σοφία Ασλανίδου θα αναλάβει τη θέση της αντιπροέδρου του δ.σ. (πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος) της Δημοτικής Επιχείρησης, ενώ στον Κώστα Λασκαρέλια θα ανατεθεί η γενική διεύθυνση.

Όπως και να έχει, το έργο που θα αναλάβει η νέα διοίκηση των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων μπορεί να χαρακτηριστεί τιτάνιο, καθώς η εντολή που θα τους δοθεί από τον Γιάννη Μπουτάρη θα είναι να βρουν τρόπο να περιορίσουν τη λειτουργική δαπάνη τουλάχιστον κατά 60%, μιας και ο νέος δήμαρχος φέρεται αποφασισμένος να μειώσει την επιχορήγηση από τα δημοτικά ταμεία από τα 9 εκατομμύρια στα 2 με 3 κατ' έτος.
Προτάσεις, σκέψεις και ιδέες πάνε κι έρχονται στις συσκέψεις των ανθρώπων της νέας δημοτικής αρχής, που ωστόσο δεν φαίνεται να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο περιορισμός των δημοτικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων από τρία σε ένα, η δραστική μείωση των εσωτερικών παραγωγών της TV100 με τη συνακόλουθη μείωση του προσωπικού, η συγκέντρωση σε κοινό χώρο φθηνότερου κόστους και η αναζήτηση εταίρων (άλλων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος ή κοινωνικών φορέων) που θα αναλάβουν μέρος της λειτουργικής δαπάνης εξασφαλίζοντας την προβολή των δραστηριοτήτων και του έργου τους αποτελούν τους πυλώνες στους οποίους θα στηριχτεί το νέο μπίζνες πλαν των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
Αναφορικά τέλος με το προσωπικό -μου λένε για 218 ανθρώπους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και άγνωστο αριθμό συνεργατών- όσοι κριθούν πλεονάζοντες θα τους παρασχεθεί η δυνατότητα να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του δήμου.

Πρωινή ενημερωτική εκπομπή στην ΕΤ3 
Και εκεί όπου όλοι ανέμεναν συρρίκνωση του ζωντανού προγράμματος λόγω περικοπών και ελλειμμάτων, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ3 δείχνει τις προθέσεις της ετοιμάζοντας νέα δίωρη ζωντανή εκπομπή με τοπική κυρίως ειδησεογραφία, χρηστικά ρεπορτάζ και θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών. Η νέα εκπομπή σχεδιάζεται να αρχίσει στα τέλη του ερχόμενου μήνα και με την προετοιμασία της θα ασχοληθεί προσωπικά ο νέος γενικός διευθυντής του καναλιού Κώστας Μπλιάτκας, που έχει θέσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, φιλοδοξώντας να μετατρέψει σιγά, σιγά την ΕΡΤ3 σε έναν δυναμικό περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, που προσφέρει ποιότητα και χρησιμότητα στους τηλεθεατές. Στο μεταξύ αυτήν την εβδομάδα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στη διεύθυνση τηλεόρασης ο σκηνοθέτης Φαίδων Λαζαρίδης σε αντικατάσταση του συνταξιοδοτηθέντος Γιώργου Φράστανλη. Τούτες τις ημέρες αναμένονται και οι τοποθετήσεις νέων προσώπων στις λοιπές νευραλγικές θέσεις της ΕΡΤ3. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης στις ειδήσεις θα αποκτήσουν νέες αρμοδιότητες οι Ντόζης, Παπαγρηγορίου, Σαπρανίδης, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα οι Κάντερ Μπαξ, Γκίνος, Αυγέρη, στο ραδιόφωνο οι Νεράτζης, Σπυριδωνίδης, Καλλιετζίδης και στη διοίκηση οι Καραγιάννη, Μπιτούλη και Φιλιππάτου.

Μικρά-μικρά
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ
 οι υπάλληλοι της ΕΡΤ3 που απογοητεύτηκαν σφόδρα από την απόφαση του Τηλέμαχου Χυτήρη να απαγορέψει διά ροπάλου το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί συγγενής τους σε αυτούς που θα συνάψουν συμβάσεις ετήσιας διάρκειας. Κλαίνε πατεράδες, σύζυγοι, θείοι και θείες που είχαν λάβει υποσχέσεις και περίμεναν να ευοδωθούν οι επιδιώξεις τους. Να ενημερώσω πάντως ότι μέχρι το τέλος του μήνα η διαδικασία επιλογής θα έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να περάσουν το κατώφλι της Λεωφόρου Στρατού οι δεκάδες συμβασιούχοι ξεκουράζοντας τους χειμαζόμενους μονίμους…

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ στο πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 τοποθετήθηκε ο γνωστός μουσικός παραγωγός -και τραγουδιστής- Δημήτρης Νικολούδης, από τα παλιά στελέχη της δημόσιας ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης. Καλή του επιτυχία και καλή επιστροφή του 9,58 στον πολιτισμό και στην προβολή των τοπικών ανθρώπων του πνεύματος και των τεχνών.

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του το ΠΥΣ (Πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο) της ΕΡΤ απέρριψε την αναφορά-πρόταση που υπέβαλε η μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια της ΕΡΤ3 Θάλεια Ιωαννίδου να τιμωρηθεί η συναδέλφισσα Δώρα Αυγέρη, επειδή… άσκησε κριτική στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της.

Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ που είχε η διοίκηση της ΕΡΤ να προσλαμβάνει στελέχη με συμβάσεις εργασίας ενός έτους, τα οποία να αξιοποιεί είτε ως παρουσιαστές εκπομπών είτε σε διευθυντικές θέσεις, έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση λόγω κρίσης, μνημονίου κ.ά. Το γεγονός δένει τα χέρια των νέων διοικήσεων, που αδυνατούν να συνάψουν συμβάσεις με φρέσκα πρόσωπα και στελέχη της επιλογής τους. Οι πρώτες δύο επιλογές τέτοιων στελεχών από τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ3, της δημοσιογράφου Εύας Μέρτζου (προϊσταμένης μέχρι τούδε του πολιτιστικού ραδιοφώνου) και του προϊσταμένου διαφήμισης Στέλιου Χατζηπαπά, βρέθηκαν στον αέρα. Τελικά επελέγη η λύση της πρόσληψής τους σε δύο κενές θέσεις ειδικών συμβούλων του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπη Ταγματάρχη. Ο Χατζηπαπάς θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξασφάλιση πρόσθετων εσόδων για την ΕΡΤ3 παραμένοντας επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης, σε αντίθεση με την Εύα που εγκαταλείπει τη διεύθυνση του 9,58 FM και θα αξιοποιηθεί σε άλλο πόστο.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ του αποκαλούμενου Προσωπικού Ειδικών Θέσεων σκάλωσαν στις περιοριστικές διατάξεις του μνημονίου και οι ετήσιες συμβάσεις αποκλειστικής απασχόλησης. Πρόκειται για τη δυνατότητα που είχε η διοίκηση της ΕΡΤ να προσφέρει σε εργαζόμενους -κυρίως δημοσιογράφους- της επιλογής της πρόσθετες αμοιβές από αυτές που προβλέπονται στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Οι συμβάσεις αυτής της κατηγορίας έληξαν με το τέλος του χρόνου και η ανανέωσή τους μπορεί πλέον να γίνει μόνον από το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, ενώ η αρμοδιότητα μέχρι τώρα ανήκε στη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ3. Το πόσες τέτοιου είδους συμβάσεις θα εγκριθούν και σε ποιο ύψος θα φτάσουν οι προσαυξήσεις στις αμοιβές των επιλεγμένων δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Το μόνο που υπάρχει ως δεδομένο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν νέες αιτήσεις προς το δ.σ. της μητρικής εταιρείας.

«ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ σε ποιο κανάλι είσαι;», ρώτησε το συνάδελφο Βασίλη Κοντογουλίδη της TV100 ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, όταν ο πρώτος τόλμησε να τον ρωτήσει αν την εποχή της κρίσης είναι δόκιμο να ασχολείται όλη η πόλη με το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τα αποκαλυπτήριά του.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΜΟΙΒΩΝ από 20% έως και 50% επιβάλλει στους εργαζόμενους -δημοσιογράφους και παραγωγούς- γνωστός μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης. Εννοείται ότι στα χρόνια της μεγάλης κερδοφορίας οι εργαζόμενοι δεν εισέπρατταν κάποιο εξτρά μπόνους ως συμμετοχή στα υπερκέρδη, με το που χειροτέρεψαν όμως τα οικονομικά μεγέθη, τους θυμήθηκαν. Εύγε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ