Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


Προσωρινές λύσεις χωρίς σχέδιο

Χρειάζεται ενεργοποίηση των κατοίκων και των Δημοτικών ΜΜΕ


Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης Χρήστου Μάτη για το θέμα των σκουπιδιών:

Η προσφυγή στη βοήθεια του στρατού είναι η δεύτερη «εξωτερική» βοήθεια που δοκιμάζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης για την αποκομιδή των σκουπιδιών της πόλης μετά την προσφυγή στους δημάρχους όμορων δήμων.


Είναι προφανές ότι είναι εξ ίσου προσωρινή με την πρώτη. Είναι η επιβεβαίωση της αποτυχίας ενός ολόκληρου συστήματος που στηρίζεται στην αποκομιδή, επενδύοντας  πελατειακές σχέσεις και δημόσιες προμήθειες.

Δεν έχουμε ακούσει ποιο είναι το σχέδιο που θα σπάσει το φαύλο κύκλο πλην μιας εξαγγελίας του αρμόδιου αντιδημάρχου για αγορά απορριμματοφόρων -αλλά αυτή είναι μακρά διαδικασία- ενώ η συνδρομή των άλλων δήμων, που θα μπορούσε να αποτελέσει το υβρίδιο της μητροπολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε ως μια απλή «φιλική εξυπηρέτηση» περιορισμένου χρονικού ορίζοντα.

Κατανοούμε το άγχος της διοίκησης να ανταποκριθεί στην επιτακτική ανάγκη να καθαρίσει η πόλη αμέσως.

Χρειάζεται όμως μεγαλύτερη κινητοποίηση των κατοίκων που είναι οι μόνοι που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Χρειάζεται ενεργοποίηση του εθελοντισμού και επικοινωνιακή εκστρατεία από τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης για λιγότερα σκουπίδια στο δρόμο.

Έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης κοινόχρηστων κομποστοποιητών σε δημόσιους χώρους;
Η αποκομιδή πρέπει να προσαρμοσθεί στις σημερινές πραγματικές δυνατότητες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου και να επιδιώκεται παράλληλα η διαρκής βελτίωση τους.

Διότι αλλιώς, τι θα κάνουμε αν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά το στρατό; Θα καταφύγουμε στο ΝΑΤΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ