Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η μάχη του κόστους των δικαιωμάτων συνεχίζεται.
Ο ΟΤΕ κέρδισε τη μάχη του Ιταλικού πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας, έναντι τιμήματος σύμφωνα με πληροφορίες, ύψους 3 εκατ. ευρώ το χρόνο, τα δικαιώματα του Campionato ως το 2012. 
Με την κίνηση αυτή, ο ΟΤΕ  προσθέτει τα δικαιώματα του ιταλικού πρωταθλήματος, στο «σακούλι» με εκείνα του γερμανικού και του ισπανικού, της
ελληνικής Football League και του κυπέλλου Ελλάδος. Όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται ενόψει και της έναρξης λειτουργίας της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης από τον ΟΤΕ, παράλληλα με τα προγράμματα που μεταδίδει μέσω internet  το Conn-x TV

Η Nova, έχοντας την κεντρική συμφωνία με τις 14 ομάδες τηςSuperLeague περιμένει το τέλος της περιόδου, οπότε και λήγει το συμβόλαιο της ΕΡΤ με την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρου της ευρυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη. Η συμφωνία που έχει συνάψει ήδη με με τις 14 ομάδες είναι αξίας 176 εκατ. ευρώ, διάρκειας 4 ετών, γεγονός που δίνει το μεγάλο πλεονέκτημα στη  Forthnet  να έχει τον πρώτο λόγο στη συνδρομητική τηλεόραση, έχοντας 380 χιλ. συνδρομητές. Είναι  φανερό πως η πρώτη της προτεραιότητα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με το αγγλικό αισθάνεται ικανοποιημένη. 
Το επόμενο πεδίο είναι προφανές πως βρίσκεται για το πακέτο των αγώνων του Champions League  στο οποίο δεν συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες. Τα δικαιώματα ανήκουν στη Nova ως το 2012 και η μάχη θα γίνει προφανώς και με τον ΟΤΕ για την περίοδο 2012-2015.  
Συνεπώς το ποδόσφαιρο φεύγει από την ελεύθερη τηλεόραση και «κλειδώνεται» στη συνδρομητική και την ίδια ώρα που η ύφεση πλήττει την ελληνική οικονομία, τα δικαιώματα ξαναπαίρνουν  την ανηφόρα.
Media-industry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ