Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ


Στόχος: Άκης Τσοχατζόπουλος, για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που έδωσε εντολή σε όλες τις χρηματιστηριακές εταιρίες να μεταβιβάσουν όσα στοιχεία έχουν για συναλλαγές του ίδιου, της πρώην και της νυν συζύγου του και των παιδιών του από το 1989.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την εντολή που έδωσε ανταποκρίθηκε σε αίτημα του ΣΔΟΕ για διερεύνηση όλων των συναλλαγών που αφορούν τον πρώην υπουργό, ο οποίος είχε κληθεί πριν τις γιορτές να καταθέσει στο Σώμα Δίωξης, στοιχεία για την περιουσία του.
Η εντολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ότι πρόκειται να επακολουθήσει:

Ζητά από τις χρηματιστηριακές εταιρίες στοιχεία συναλλαγών, για την πρώην σύζυγό του από το 1989 έως το 2002, για την νυν σύζυγο από το 2004 έως σήμερα για τον ίδιο από το 1989 έως σήμερα, καθώς και για τα παιδιά του. 
Η έρευνα παράλληλα διεξάγεται και για την λογίστρια του πρώην υπουργού η οποία επίσης εκλήθη να δώσει στοιχεία για τα περιουσιακά στοιχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ από στελέχη του ΣΔΟΕ έγινε έρευνα στο γραφείο του.
Η πρώτη φορά που ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι ερευνήθηκε από το ΣΔΟΕ ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή σε εφημερίδα, όπου απέδωσε την όλη υπόθεση σε σκευωρία και "αλητείες" ενώ ανέφερε ότι έδωσε στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν.
Καθώς φαίνεται μετά την πρόταση για παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή για τα πεπραγμένα στα εξοπλιστικά ο κλοιός γύρω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο στενεύει σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία και πως αποκτήθηκαν.
Ο ίδιος αντέδρασε έντονα στην πρόταση παραπομπής με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι με το ζόρι κάποιοι προσπαθούν να τον εντάξουν στο κάδρο των ευθυνών, καθώς ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ουδέποτε ανεμίχθη με συμβάσεις της Siemens, ωστόσο φαίνεται πως για την παραπομπή υπάρχει και η συναίνεση της πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, καθώς η γραμμή του Γ. Παπανδρέου είναι η διερεύνησει όλων των περιπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ