Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Οι Eκδόσεις iWrite και ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς, ανακοινώνουν την οργάνωση νέας σειράς σεμιναρίων που απευθύνονται ειδικά στους εκκολαπτόμενους δεξιοτέχνες της γραφής από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές.
O σκοπός των συγκεκριμένων σεμιναρίων είναι να φέρουν τον μέσο αναγνώστη και δόκιμο συγγραφέα σε μια βαθύτερη επαφή με το μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας. Να του προσφέρουν πρακτικές γνώσεις, να του αποσαφηνίσουν έννοιες, να του δώσουν ερεθίσματα περαιτέρω μελέτης και να τον βοηθήσουν να ξεχωρίσει εκείνη τη λογοτεχνία που οδηγεί προς το «ωραίο και υψηλό».
Παράλληλα, μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και παραδείγματα, επιδιώκουν να τον βοηθήσουν στο να γράφει και να διαβάζει σωστά, όπως και να αξιολογήσει την προσπάθεια του στον πεζό γραπτό λόγο.
Επίσης, θα βοηθήσουν ουσιαστικά όσους από τους συμμετέχοντες επιθυμούν να ενταχθούν με το έργο τους στον “κλειστό” κύκλο των συγγραφέων και τη δύσκολη αγορά του βιβλίου. Με λίγα λόγια, δίνουν την ευκαιρία σε επίδοξους λογοτέχνες να κάνουν την εμφάνιση τους από το πουθενά, στο χώρο της τέχνης ως συγγραφείς.

Με το πέρας των μαθημάτων, θα κυκλοφορήσει ανθολογία από τις εκδόσεις iWrite με διηγήματα των συμμετεχόντων!

H διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2,5 μήνες, με δέκα συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα (κατόπιν συνεννόησης).
Οι ομάδες των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνάνε τα δέκα άτομα, ενώ θα πρέπει να είναι ενήλικες άνω των 18 ετών και να ασχολούνται με τη λογοτεχνία και ειδικά με τον πεζό λόγο.
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση συμμετοχής τους, χρειάζεται να προσκομίσουν ένα δικό τους δισέλιδο διήγημα με θέμα της επιλογής τους.
Με τη λήξη του κύκλου των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί μικρή δεξίωση, όπου θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης, όπως και δώρο το νέο ειδικό σύγγραμα του Γιώργου Σανιδά για την τέχνη της συγγραφής.
Το συνολικό κόστος είναι 100 ευρώ (πληρωτέα κατά την πρώτη συνάντηση).

Τα θέματα που θα αναλυθούν κατά την διάρκεια των σεμιναρίων είναι:
Τα Ρεύματα της λογοτεχνίας.
Τα Είδη της Πεζογραφίας (μυθιστόρημα, διήγημα, νουβέλα, παραμύθι, θεατρικό).
Οι Τεχνικές της Αφήγησης.
Πως να Φτιάξεις το Δικό σου Βιβλίο.
Τα Μεγάλα Θέματα της Λογοτεχνίας με τους Καζαντζάκη και Παπαδιαμάντη.
Ο Κόσμος των Εκδόσεων.

Μάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Σανιδά
στην επίσημη σελίδα των εκδόσεων Κύμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ