Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Πώς παραγγέλνω οικονομικά: Tips για να μην ξεφύγει το budget


Σίγουρα το να μαγειρεύουμε οι ίδιοι το φαγητό μας δεν είναι μόνο πιο οικονομική λύση, αλλά είναι και καλύτερη για το περιβάλλον αλλά και για την τσέπη μας. Ωστόσο, όσο και αν προσπαθούμε να ετοιμάζουμε οι ίδιοι τα γεύματά μας, υπάρχουν και εκείνες οι φορές που απλώς θέλουμε κάτι έτοιμο να βρεθεί ως δια μαγείας στα χέρια μας.

Γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε συμβουλές που περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο μαγείρεμα.

Τσεκάρουμε τα έτοιμα φαγητά στο σούπερ μάρκετ
Μπορούμε να επιλέξουμε μια κοτοσαλάτα και να τη συνδυάσουμε με το κατάλληλο μιξ σαλάτας, που θα μας κρατήσει για δύο βράδια. Σίγουρα είναι πιο ακριβή από το να την φτιάχναμε μόνοι μας, αλλά πιο οικονομική από το να την παραγγέλναμε από έξω.

Κάνουμε μια λίστα με τα πιο οικονομικά εστιατόρια της γειτονιάς
Μπορεί το να παραγγέλνεις από έξω να είναι πιο ακριβό από το να μαγειρεύεις στο σπίτι, ωστόσο το delivery δεν χρειάζεται να είναι ούτε πολύ ακριβό, ούτε απαγορευμένο. Κάντε μια λίστα με μαγαζιά που είναι στο δικό σας budget και επιλέξτε τα χωρίς τύψεις. Έτσι, αν για παράδειγμα έχετε υπολογίσει ότι για ένα φαγητό χρειάζεται να ξοδέψετε περίπου 10 ευρώ το άτομο τότε κάλλιστα μπορείτε και να παραγγείλετε κάτι με τα ίδια χρήματα.

Γινόμαστε δημιουργικοί με τις παραγγελίες μας
Παραγγέλνουμε πράγματα που θα κρατήσουν περισσότερο και μπορούν να καταναλωθούν σε περισσότερα από ένα γεύμα, όπως για παράδειγμα μια πίτσα. Αντίθετα, το σούσι δεν διατηρείται φρέσκο για πολύ.

Ορίζουμε ένα συγκεκριμένο budget για το delivery
Για να μην ξεφύγουμε πολύ από αυτό που θέλουμε να ξοδέψουμε για παραγγελίες φαγητού ορίζουμε ένα ποσό που θέλουμε να φτάνουμε κάθε μήνα και προσπαθούμε να μην το ξεπερνάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ