Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Mοντέλο δηλώνει πως είναι τόσο σέξι, που οι άνθρωποι την κατηγορούν ότι είναι δημιούργημα της «τεχνητής νοημοσύνης»


Η τεχνητή νοημοσύνη είναι τόσο διαδεδομένη πλέον ακόμα και στο διαδίκτυο, που οι «ελκυστικοί» άνθρωποι συγχέονται τώρα με αυτή. Ένα μοντέλο από την Ιταλία ισχυρίστηκε ότι συχνά κατηγορείται ότι είναι «ψεύτικη» εν μέσω της εξάπλωσης της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία είναι γνωστή για τη δημιουργία άψογων αναπαραστάσεων ανθρώπων στο διαδίκτυο.

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης», είπε η Ines Trocchia, 29 ετών, στο Jam Press. «Είναι παράνοια για μένα». Η influencer με έδρα τη Νάπολη, η οποία έχει συνεργαστεί με επώνυμες μάρκες μόδας από τον Philip Plein έως τους Dolce & Gabbana, ανεβάζει συχνά άψογες φωτογραφίες της για τους περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια ακόλουθούς της στο Instagram.

Η Trocchia λέει ότι έχει περάσει χρόνια μπροστά στην κάμερα τελειοποιώντας την τέχνη της και της αρέσει να επιδεικνύει τους… καρπούς της δουλειάς της. Δυστυχώς, λόγω του πολλαπλασιασμού των σούπερ μοντέλων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη στο διαδίκτυο, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν είναι γνήσια ή απλώς ένα άλλο πολύ καυτό bot. «Είναι σοκαριστικό για μένα το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν είμαι αληθινή», ισχυρίστηκε η Trocchia. «Δεν νομίζω ότι το προφίλ μου μοιάζει με αυτό ενός bot», είπε η σεξοβόμβα και πρόσθεσε: «Μπορείς πάντα να καταλάβεις πότε έχει χρησιμοποιηθεί ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, επειδή όλα έχουν την ίδια θλιβερή έκφραση σε κάθε φωτογραφία και βίντεο».


Η περίπτωσή της παρουσιάζει ίσως μια από τις παγίδες του να είναι -για να δανειστούμε τα λόγια του Μπεν Στίλερ στο «Zoolander»- «πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά πολύ άψογα ψεύτικη» στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Η Trocchia βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς έχει κορυφαίες συνεργασίες «που τη δείχνουν σε μια πασαρέλα», μεταδίδει η New York Post.

«Έχω παρατηρήσει ότι οι λογαριασμοί bot κλέβουν ακόμα και το σώμα μου και το βάζουν σε τεχνητά πρόσωπα», είπε. «Ένα από τα βίντεό μου κλάπηκε εντελώς από έναν λογαριασμό bot και είχε περισσότερες προβολές εκεί από ό,τι στο δικό μου προφίλ. Μίλησα με μερικούς από τους συναδέλφους και τους φίλους μου στον κλάδο και έχουν το ίδιο πρόβλημα», πρόσθεσε η Troccia.

Η Trocchia ισχυρίζεται ότι, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου, η τεχνητή νοημοσύνη επεμβαίνει στα πρότυπα ομορφιάς, τα οποία βρίσκει άσχημα τόσο για τη βιομηχανία του μόντελινγκ όσο και για την κοινωνία συνολικά. «Μερικοί από τους λογαριασμούς AI που έχω δει είναι εντελώς αδύνατα πρότυπα», εξήγησε.

«Τα μοντέλα τείνουν να έχουν σούπερ baby face με στήθη και χαρακτηριστικά που δεν είναι ανάλογα με το σώμα τους». Η Troccia υποστήριξε –ίσως κάπως ειρωνικά, δεδομένης της αποστολής της– ότι είναι «τρελό» να προσπαθείς για ένα «απίστευτο επίπεδο τελειότητας». Και ενώ το μοντέλο αναγνωρίζει ότι η τεχνολογία έχει θέση της στη ζωή της -παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί την εφαρμογή για την επεξεργασία φωτογραφιών-, η δημιουργία υπεράνθρωπων από την τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ μακριά από τα θέλω της.

Δυστυχώς, περιπτώσεις όπως της Trocchia θα μπορούσαν να είναι πολύ συνηθισμένες στο μέλλον, καθώς η τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο ικανή στην ψηφιακή αναπαραστάση όλων, από διαδικτυακούς φίλους μέχρι πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ