Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

«Ο υγρός θάνατος»: Πώς ένας τύπος έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία από νερό (βίντεο)


Το ταξίδι της μάρκας από μια ιδιόρρυθμη ιδέα σε μια αυτοκρατορία είναι μια απόδειξη της δύναμης του δημιουργικού μάρκετινγκ και της κατανόησης της συμπεριφοράς των καταναλωτών.

Στον ανταγωνιστικό και συχνά μονότονο κόσμο του εμφιαλωμένου νερού, η Liquid Death έχει αναδειχθεί σε ανασταλτικό παράγοντα, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται και αλληλεπιδρούν με ένα ποτό τόσο θεμελιώδες όσο το νερό. Ιδρύθηκε από τον Mike Cessario, έναν πρώην επαγγελματία του μάρκετινγκ με έφεση στην underground μουσική σκηνή, η Liquid Death έχει ανατρέψει τα δεδομένα στην παραδοσιακή εμπορία νερού με τη μοναδική του προσέγγιση, εκτινάσσοντας την αποτίμησή του στα 700 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Η δημιουργία της Liquid Death ξεκίνησε με μια απλή, αλλά προκλητική ερώτηση: «Θα μπορούσε το νερό να γίνει πιο ελκυστικό;» Το όραμα του Cessario ήταν να δημιουργήσει μια μάρκα που να αποκλίνει από τις κλισέ εικόνες των βουνών και των πηγών, οι οποίες είναι κοινές στις περισσότερες ετικέτες εμφιαλωμένου νερού, και, αντίθετα, να τις εμπλουτίσει με μια αίσθηση αιχμής και χιούμορ. Το αποτέλεσμα ήταν μια μάρκα νερού που είχε απήχηση όχι μόνο σε μια εξειδικευμένη ομάδα από λάτρεις του punk-rock και νηφάλια άτομα, αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών που προσελκύονται από το ασεβές branding και το προϊόν που είναι επικεντρωμένο στην υγεία.


Αυτό που έκανε τη Liquid Death να ξεχωρίζει δεν ήταν μόνο το πιασάρικο όνομά του ή το λογότυπο με το κρανίο που κοσμούσε τα δοχεία του, που θύμιζαν μπύρα ή ενεργειακά ποτά, αλλά η ικανότητά του να αξιοποιεί ένα πολιτιστικό πνεύμα που αναζητούσε κάτι διαφορετικό. Η ευφυΐα του μάρκετινγκ έγκειται στην αξιοποίηση των ιογενών στρατηγικών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της αξιομνημόνευτης διαφήμισης, όπως η διαφήμιση του Super Bowl, για τη δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας μάρκας με επίκεντρο το σλόγκαν «Δολοφονήστε τη δίψα σας».



Η ιστορία επιτυχίας της Liquid Death σηματοδοτείται από την αλματώδη αύξηση των πωλήσεών του, από 2,8 εκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 130 εκατομμύρια δολάρια το 2022, αναδεικνύοντας την ταχεία αποδοχή και ζήτηση της μάρκας. Αυτή η ανάπτυξη προσέλκυσε την προσοχή επενδυτών και διασημοτήτων, όπως η Live Nation Entertainment και η Science Ventures, μαζί με άτομα όπως η Whitney Cummings και τα μέλη της Swedish House Mafia, οι οποίοι συνολικά επένδυσαν περίπου 195 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.


Το υπόβαθρο του Cessario έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του branding της Liquid Death. Η ιδέα γεννήθηκε αρχικά στο μουσικό φεστιβάλ Vans Warped Tour το 2009, όπου ο Cessario παρατήρησε τους μουσικούς να αντικαθιστούν τα ενεργειακά ποτά με νερό στα κουτιά των χορηγών για να παραμείνουν ενυδατωμένοι.

Η Liquid Death συνεχίζει να επεκτείνει την εμβέλεια της, αποτελεί μια μελέτη περίπτωσης για το πώς αντισυμβατικές ιδέες, όταν εκτελούνται με δημιουργικότητα και στρατηγικό μάρκετινγκ, μπορούν να διαταράξουν τις παραδοσιακές αγορές και να κατακτήσουν τη φαντασία των καταναλωτών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ