Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Η νεολαία Πολυγύρου ξεσήκωσε όλη την πόλη με το Τλιγάδιασμα!


Πρωτότυπες στολές, ευφάνταστες ιδέες, αρκετοί γρίφοι και πολύ γέλιο συνέθεσαν την χθεσινή εικόνα από το Τλιγάδιασμα, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες νέοι του Δήμου Πολυγύρου. Είκοσι μία ομάδες πήραν μέρος στο χθεσινό κυνήγι θησαυρού, τηρώντας το έθιμο και δίνοντας μία διαφορετική νότα στο Πολυγυρινό Καρναβάλι 2024!

Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο Πολυγύρου, όπου παρουσίασαν τις ομάδες τους, τα λάβαρά τους, φώναξαν τα συνθήματα, που τις αντιπροσώπευαν και μπήκαν στο παιχνίδι! 

Ξεχύθηκαν στους δρόμους του Πολυγύρου, προσπαθώντας να λύσουν τους γρίφους και να περάσουν όλες τις δοκιμασίες, που τους είχαν δοθεί. Ανάμεσα στις «Αλανιάρες κότες», τους «Holy Six», τα «ΚΑΠΗ», τους «Άσβερκους» και τις άλλες ομάδες, οι ονομασίες των οποίων προκάλεσαν ατελείωτο γέλιο, νικητές αναδείχθηκαν οι «Τινγκερμπελάδες», μία παρέα αγοριών που είχαν ντυθεί Τίνγκερμπελ!

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή των νέων στο Τλιγάδιασμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Πολυγυρινό Καρναβάλι αποτελεί παράδοση για τον Δήμο μας. Με γεμίζει χαρά το γεγονός ότι οι νέοι του τόπου μας συμμετέχουν ενεργά και συνεχίζουν δίνοντας κέφι και ζωντάνια! Σας ευχαριστούμε παιδιά»!

Η κατάρα του καρναβαλιού έσπασε κι έτσι ακολούθησε το Ντράβαλο Πάρτι, με τον DJ, Βασίλη Μπαχάνο, στο οποίο μικροί και μεγάλοι ένωσαν το κέφι τους και χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσης!





Οι κανταδόροι του Πολυγύρου μας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή!

Στον Πολύγυρο οι άνθρωποι αγαπούν τη μουσική και τον ρομαντισμό. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η παρέα των Κανταδόρων, που το 2001 ξεκίνησαν δειλά δειλά να τραγουδούν με ένα ακορντεόν, ένα μπουζούκι, μία φυσαρμόνικα, ένα μαντολίνο και δύο κιθάρες. 

Η καλοκαιρινή πανσέληνος αποτέλεσε γι’ αυτούς έμπνευση κι έτσι ξεκίνησαν τις καντάδες στα σοκάκια του Πολυγύρου, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους για να ακούσουν τις μαγευτικές μελωδίες τους.

Αυτή είναι η παρέα των κανταδόρων. Χωρίς καταστατικό, άλλοτε μικρότερη, άλλοτε μεγαλύτερη, αλλά πάντα ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το τραγούδι. “Κι επειδή η παρέα  είναι η αντίστασή μας στις δυσκολίες των καιρών, παραμένουμε και συνεχίζουμε. Γιατί ,όπως λέει και το τραγούδι του Κώστα Λειβαδά “...χωρίς την πίστη της παρέας, καθένας ένας, είναι κι ορφανός”, όπως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία.

Οι Κανταδόροι θα συμμετέχουν φέτος στο Πολυγυρινό Καρναβάλι 2024, ξεκινώντας τη βόλτα τους στον κεντρικό δρόμο της πόλης το Σάββατο 16/3/2024 στις 18:00, για να καταλήξουν στο ΚΑΠΗ, όπου το κέφι θα έχει ανάψει ήδη από τις 17:00 το απόγευμα. Στις 20:00 το βράδυ ακολουθεί η νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση!



Νίκος Βαγιωνάς, ο άνθρωπος που δίνει μελωδία στο ξύλο!

Παραδοσιακά όργανα και χειροποίητες δημιουργίες κατασκευάζει με κάθε λογής ξύλο ο 62χρονος Νίκος Βαγιωνάς, ο οποίος παρουσιάζει τις δημιουργίες του στην έκθεσή του, στο πλαίσιο του Πολυγυρινού Καρναβαλιού 2024.

Είκοσι κιθάρες, μπουζούκια, τζουράδες, μπαγλαμάδες, λαούτα, ούτι και σάζι είναι τα όργανα που έχει κατασκευάσει με πολύ μεράκι και θα δει από κοντά ο επισκέπτης. Μαζί με αυτά υπάρχουν κι άλλες χειροποίητες κατασκευές, όπως φωτιστικά και καραβάκια από θαλασσόξυλα, τα οποία προδίδουν το ταλέντο του καλλιτέχνη!

Ο κ. Βαγιωνάς ξεκίνησε τις κατασκευές οργάνων πριν από 37 χρόνια και μέχρι σήμερα τα έργα του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον απ’ όλη την Ελλάδα.

Η έκθεση του κ. Βαγιωνά, που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων επισκεπτών, φιλοξενείται από την Τσικνοπέμπτη στην Οικία Παραλή, στην πλατεία των Έξι Βρύσεων και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17/3, από τις 9:00 το πρωί έως αργά το απόγευμα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ