Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εξαφάνισε την πιτυρίδα με μαγειρική σόδα


Η πιτυρίδα είναι ένα πολύ συνηθισμένο και ενοχλητικό σύμπτωμα, που εντοπίζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Συνοδεύεται από έντονη φαγούρα και ξεφλούδισμα, που καταλήγει σε αυτή τη λευκή αντιαισθητική «σκόνη». Πρόκειται για μια ακίνδυνη απολεπιστική κατάσταση στο τριχωτό της κεφαλής.

Είναι γνωστό ότι το δέρμα μας ανανεώνεται διαρκώς με τη διαδικασία της απολέπισης. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από το δέρμα, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Κάποιες φορές αυτή η διαδικασία γίνεται με γρηγορότερο ρυθμό και πιο έντονα. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτουν από το τριχωτό της κεφαλής ομάδες κυττάρων, που είναι ορατές με γυμνό μάτι. Οι νιφάδες που εμείς βλέπουμε ονομάζονται φολίδες.

Ως επί το πλείστον, η πιτυρίδα δεν είναι μια ανησυχητική περίπτωση, που απαιτεί ιατρική περίθαλψη. Παρόλα αυτά παραμένει ένα αντιαισθητικό και ενοχλητικό σύμπτωμα. Η χρήση ενός σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και πιτυρίδα είναι συνήθως αρκετό για να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε την πιτυρίδα αλλά αυτό δεν είναι μονόδρομος, κι εμείς προσφάτως το μάθαμε μη νομίζεις.

Καταπολέμηση πιτυρίδας με μαγειρική σόδα

Κάντε μασάζ με μαγειρική σόδα στις ρίζες των μαλλιών σας, αντί να τα λούσετε, και επαναλάβετε για δύο εβδομάδες, για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος πιτυρίδας.

3+1 ακόμη χρήσης της μαγειρικής σόδας
  • Scrub για τα πόδια: Γεμίστε μία λεκάνη με ζεστό νερό και διαλύστε σε αυτήν 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Μουλιάστε τα και στη συνέχεια τρίψτε τα με ελαφρόπετρα.
  • Μανικιούρ / πεντικιούρ: Βουτήξτε ένα βουρτσάκι σε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τα νύχια και να αφαιρέσετε δυσχρωμίες από παλιά μανό. Ταυτόχρονα θα μαλακώσουν και τα «πετσάκια» σας.
  • Αποτοξίνωση στο αφρόλουτρο: Αν συνηθίζετε να μουλιάζετε στη μπανιέρα κάνοντας αφρόλουτρο, προσθέστε στο νερό μισή κούπα άλατα μπάνιου και μισή κούπα μαγειρική σόδα που θα απομακρύνει τις τοξίνες.
  • Κατά των βρεφικών εγκαυμάτων: Δυο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο νερό μέσα στο οποίο κάνετε μπάνιο το μωρό σας, θα ανακουφίσει από τα εγκαύματα στην ευαίσθητη περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ