Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο Όμιλος «Σαμαράς & Συνεργάτες» στη Λίστα Best WorkplacesTM for Women Hellas 2024


Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τη «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί» και τη «Delta Engineering ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί», εταιρείες του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», το γεγονός ότι αναδείχτηκαν ανάμεσα στις εταιρείες που αγαπούν οι γυναίκες εργαζόμενες, καθώς συμπεριλαμβάνονται στη Λίστα Best WorkplacesTM for Women Hellas 2024!

Πιο συγκεκριμένα, η «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί» είναι 6η στην κατηγορία των εταιρειών με 250+ εργαζόμενους και η «Delta Engineering ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί» είναι 7η στην κατηγορία των εταιρειών με 50 - 250 εργαζόμενους, στη λίστα του Great Place to Work® Best WorkplacesTM for Women Hellas 2024, σε συνέχεια της συμμετοχής τους στην ετήσια έρευνα εργασιακού περιβάλλοντος Trust Index© και της Πιστοποίησης τους από τον οργανισμό Great Place to Work® Hellas.

Η διάκριση αυτή βασίζεται στην ανώνυμη και εμπιστευτική αξιολόγηση, την οποία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας σχετικά με την εμπειρία τους από το εργασιακό τους περιβάλλον. Τα κριτήρια αξιολόγησης που καθορίζουν την θέση της εταιρείας στη λίστα των καλύτερων εταιρειών για γυναίκες, Best Workplaces™ for Women Hellas, είναι:
·       H συνολική απόδοση της εταιρείας στο ερωτηματολόγιο έρευνας εργασιακού κλίματος Trust Index™.
·       Οι θετικές απαντήσεις των γυναικών στην έρευνα συγκρινόμενες με το σύνολο του πληθυσμού της εταιρείας.
·       Η βαρύτητα των απαντήσεων των εργαζομένων γυναικών σε επιμέρους ερωτήσεις που έχουν σχέση με, την αντιμετώπιση των φύλων στην εταιρεία, τις ίσες αμοιβές, τη δυνατότητα εξέλιξης και προαγωγών, τη δυνατότητα λήψης άδειας όταν χρειάζεται, καθώς και την ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής.

(Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις διακρίσεις: https://www.greatplacetowork.gr/best-workplaces-for-women/)


Όπως αναφέρει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Delta Engineering ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί & partner του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», Δέσποινα Καρφοπούλου σχετικά με τη διάκριση: «Στη Delta Engineering AE – Σύμβουλοι Μηχανικοί, οι γυναίκες αποτελούν βασική επένδυση για το μέλλον! Σηματοδοτούν τη δύναμη, την ενσυναίσθηση και τη συνέπεια. Παράλληλα, σημαίνουν σκληρή δουλειά, αλλά και ικανότητα προσαρμογής και ευελιξίας σε δύσκολα και απαιτητικά project. Αποτελούν, όμως, και αναπόσπαστο και βασικό παράγοντα στο όραμα, στην έμπνευση και εγγύηση για την ανάπτυξη και την επιτυχία, δεδομένου ότι το 70% των ανθρώπων της και το 50% των ανώτερων στελεχών της είναι γυναίκες. Επειδή, όλες μαζί νοιαζόμαστε, τολμάμε και οικοδομούμε δίχως εκπτώσεις ένα βιώσιμο αύριο. Επειδή κάνουμε πράξη τα λόγια. Γι’ αυτό και επενδύουμε στη διαρκή εκπαίδευση τους, εξασφαλίζουμε την ισότητα και τα ίσα δικαιώματα και μεριμνούμε για ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, που προϋποθέτει την ενδυνάμωση και την καθημερινή ενθάρρυνση των στελεχών μας».


Από την πλευρά της η HR Manager, της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ - Σύμβουλοι Μηχανικοί», Έλενα Παπαδοπούλου υπογραμμίζει: «Νοιώθουμε πολύ περήφανοι που έχουμε συμπεριληφθεί στη Λίστα Best Workplaces™ for Women Hellas 2024, καθώς οι γυναίκες εργαζόμενές μας, μας κατέταξαν στην 6η θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα (250+ εργαζομένων). Δραστηριοποιούμενοι σ’ έναν κλάδο παραδοσιακά ανδροκρατούμενο, αυτόν των μηχανικών και συμβούλων, το γεγονός ότι το 45% περίπου των εργαζομένων μας είναι γυναίκες και μάλιστα πολλές από αυτές σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις, σημαίνει από μόνο του πολλά.

Για εμάς, η δίκαιη μεταχείριση και οι ίσες ευκαιρίες προώθησης για όλους, είναι ζωτικής σημασίας. Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία μας και μας παρακινεί να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε μια ανθρωποκεντρική εταιρική κουλτούρα».

Ο Όμιλος «Σαμαράς & Συνεργάτες» -στελεχωμένος με περίπου 450 επιστήμονες- αποτελεί, σήμερα, το μεγαλύτερο και αρτιότερα στελεχωμένο, αμιγώς ελληνικό, όμιλο εταιρειών μηχανικών και συμβούλων. Βασιζόμενος στο τρίπτυχο γνώση – ποιότητα – συνέπεια, εδώ και 32 χρόνια παρέχει ολοκληρωμένες τεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες (μελέτη, επίβλεψη, αδειοδότηση και διαχείριση μεγάλων και σύνθετων τεχνικών έργων) υποστηρίζοντας στην πράξη όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας, αλλά και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Πιο συγκεκριμένα, δραστηριοποιείται δυναμικά στους κλάδους της Βιομηχανίας, των Logistics Centers, της Ενέργειας, της Χωροταξίας, της Κυκλικής Οικονομίας, των Υποδομών, της Υγείας, του Τουρισμού και της Δημόσιας Διοίκησης, με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ αναπτύσσει  δυναμική παρουσία και εκτός Ελλάδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ