Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Βορειοκορεάτες λογοκριτές «θόλωσαν» το παντελόνι παρουσιαστή από εκπομπή κηπουρικής του BBC


To τζιν παντελόνι του παρουσιαστή της βρετανικής εκπομπής Gardening Secrets, φαίνεται πώς... ενόχλησε τους λογοκριτές της κυβέρνησης Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού εμφανίστηκε θολωμένο στην παράνομη αναμετάδοσή της από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το Sky News, η Κεντρική Τηλεόρασης της Κορέας, με έδρα την Πιονγκγιάνγκ, πρόβαλε την περασμένη Δευτέρα ένα επεισόδιο από την γνωστή εκπομπή του BBC, με παρουσιαστή τον ειδικό στην κηπουρική και συγγραφέα Άλαν Τίτσμαρς.
Το επεισόδιο της σειράς που προβαλλόταν στη Βρετανία το 2010 είχε αρκετά μικρότερη διάρκεια από το κανονικό, αφού έλειπαν αρκετές σκηνές, οι οποίες κρίθηκαν προφανώς ακατάλληλες από τους λογοκριτές. Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση και συζητήθηκε αρκετά από τα βρετανικά ΜΜΕ ήταν το γεγονός ότι κάποια στιγμή που ο Τίτσμαρς εμφανίζεται να γονατίζει σε έναν κήπο, το παντελόνι του εμφανίζεται... θολωμένο.

Η «απόκρυψη» αυτή του παντελονιού συνδέεται πιθανότατα με τις προσπάθειες του καθεστώτος να περιορίσει την επίδραση της δυτικής μόδας και κουλτούρας στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με το NKNews, τα μπλου τζιν θεωρούνται συμβολο του δυτικού ιμπεριαλισμού και ουσιαστικά έχουν απαγορευτεί στη χώρα από τη δεκαετία του '90.

Κληθείς να σχολιάσει την αλλόκοτη εμφάνισή του στη βορειοκορεάτικη τηλεόραση ο 74χρονος Τίτσμαρς είπε με χιούμορ ότι πλέον αισθάνεται πως ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους Έλβις Πρίσλεϊ και Τομ Τζόουνς, που κάποτε σκανδάλιζαν μερίδα του κοινού με τα εφαρμοστά παντελόνια που φορούσαν. Στη δική του περίπτωση το παντελόνι δεν ήταν κολλητό, όμως και πάλι έπεσε... βαρύ στην Πιονγκγιανγκ.

«Δεν έβλεπα ποτέ τον εαυτό μου ως επικίνδυνο ιμπεριαλιστή που θέλει να ανατρέψει το καθεστώς, γενικά θεωρούμαι άκακος, άρα αυτό βελτιώνει το όνομά μου στην πιάτσα, έτσι δεν είναι;» σχολίασε ο Τίτσμαρς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ