Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Τι κοινό έχει το Ελληνικό Hypercar των 3.000 ίππων με την NASA;

Η φήμη του Ελληνικού Hypercar «Chaos» των 3000 ίππων έφτασε στις ΗΠΑ, όπου αρκετά site τεχνολογίας αποκάλυψαν την σχέση του οχήματος με την Εθνική Αεροδιαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το «Chaos» δημιούργημα του Σπύρου Πανόπουλου και της Spyros Panopoulos Automotive είναι το νέο hypercar το οποίο προς το παρόν καλύπτεται από μυστήριο αφού η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2021. Η ισχύς θα παρέχεται από ένα 4.0-λίτρο twin-turbo V10 που αποδίδει ως και 3.000 ίππους (με καύσιμο E85) και 2000 ίππους με κανονική βενζίνη. Είναι τετρακίνητο και έχει οκτατάχυτου κιβώτιο.


Η σχέση με την NASA
Τα περισσότερα hypercars χρησιμοποιούν πλαίσιο από ανθρακονήματα για να βελτιώσουν τη δομική ακαμψία, το Chaos θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με μονοκόκ σασί από Zylon poly, το ισχυρότερο τεχνητό υλικό στον κόσμο (είναι 1,6 φορές ισχυρότερο από το Kevlar). Αυτό είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται από τη NASA και τη Formula 1 λόγω του χαμηλού βάρους, της αντοχής και της αντοχής του στις υψηλές θερμοκρασίες.



Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό τα Zylon Tethers χρησιμοποιούνται στη Formula 1 για να κρατήσουν τον τροχό στο πλαίσιο και να τον αποτρέψουν να αποκοπεί και να φύγει με ταχύτητα κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Από το 2007, το πιλοτήριο του οδηγού είναι ενισχυμένο με ειδικά πάνελ από Zylon. Το υλικό χρησιμοποιείται επίσης στα αλεξίσφαιρα για την θωράκιση των αστυνομικών, αλλά μπαλόνια υψηλής πίεσης της NASA και τα αλεξίπτωτα SpaceX.

Ο Σπύρος Πανόπουλος περιγράφει το «Chaos» ως «εξαιρετικά αυτοκίνητο». Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν το Ελληνικό Hypercar μπορεί να ανταποκριθεί στα υψηλά στάνταρ που υπόσχεται ο κατασκευαστής του.





Πηγή: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ