Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΚΚ. Γκιουλέκας: "Δεν μπορεί τα νησιά μας να βρίσκονται υπό μία ιδιότυπη ομηρία. Πρέπει να προχωρήσουν οι νέες κλειστές δομές"

«Είναι τραγική η εικόνα που βλέπουμε στα νησιά μας, όμως, η σκέψη όλων είναι στο να ανακουφίσουμε τις τοπικές κοινωνίες που τόσο έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Γι' αυτό πρέπει άμεσα να προχωρήσει η κατασκευή των νέων κλειστών δομών προκειμένου να αντικατασταθούν τα εκτρώματα που υπάρχουν σήμερα, όπως η Μόρια, με κάποιες άλλες δομές όπου θα ελέγχεται η κατάσταση πολύ διαφορετικά απ' ότι γίνεται σήμερα», τόνισε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στην "Αταίριαστους" του ΣΚΑΪ.

«Είναι απαραίτητο να προχωρήσουν οι νέες κλειστές δομές. Δεν μπορεί τα νησιά μας να βρίσκονται υπό μία ιδιότυπη ομηρία. Και πρέπει να στείλουμε και ένα μήνυμα ως Πολιτεία. Ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Όποιος έρχεται θα πηγαίνει σε αυτές τις δομές, θα ελέγχεται και εάν δεν συντρέχει λόγος παραμονής του στην χώρα θα επιστρέφεται πίσω. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος...», υπογράμμισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και συνέχισε:

«Αντιπολιτευτικές κορώνες πάνω σε αυτό το θέμα είναι πολύ εύκολο να ακούγονται... Ακούγονται, όμως, από αυτούς που κυβερνούσαν επί 4,5 χρόνια και διαχειρίζονταν την Μόρια και την Ειδομένη. Ακούγονται από αυτούς που άφησαν 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, που κατάφεραν μόλις 1.800 επιστροφές, που άφηναν ανθρώπους να πεθαίνουν από το κρύο μέσα σε πλαστικές τέντες. Αυτοί που κυβερνούσαν επί 4,5 χρόνια ακολουθούσαν το δόγμα "η Ελλάδα δεν έχει σύνορα" και "οι μετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια"... Δυστυχώς γι' αυτούς οι αριθμοί και τα ντοκουμέντα είναι αμείλικτα».

«Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι ελληνικό. Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γι' αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης διεθνοποιούν το ζήτημα αυτό σε κάθε ευκαιρία», κατέληξε ο Κ.Γκιουλέκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ