Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Η Τουρκία μοιράζει χάρτες σε εκατοντάδες μετανάστες με οδηγίες εισόδου στην Ελλάδα

Η Τουρκία μοιράζει χάρτη με αναλυτικές οδηγίες σε μετανάστες. Η Ελλάδα προσπαθεί να σφραγίσει τα σύνορα με κάθε μέσο και τρόπο.

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται πλέον η χώρα καθώς οι τουρκικές Αρχές έχουν μοιράσει σε χιλιάδες εως εκατομμύρια αλλοδαπούς χάρτες σοκ με αναλυτικές οδηγίες εισόδου στην Ελλάδα.

Οι τουρκικοί χάρτες δείχνουν τα περάσματα στην ελληνική ενδοχώρα.Κατόπιν των δυσμενών αυτών εξελίξεων οι ελληνικές Αρχές αποφάσισαν την αποστολή δυνάμεων των ΜΑΤ με C 130 στον Έβρο.

Μια ακόμη απόδειξη της επίσημης εμπλοκής της Άγκυρας στην προώθηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων προς τα ελληνικά σύνορα, είναι η ανάρτηση της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης στα αραβικά που δείχνει χάρτη με τις «διαδρομές» που οδηγούν από το τουρκικό έδαφος μέσω Ελλάδας στην Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην ανάρτηση της η TRT στον αραβόφωνο λογαριασμό στο twitter εμφανίζει τον χάρτη ο οποίος οδηγεί σε τέσσερα ελληνικά νησιά και στον Έβρο.

Έτσι δίνεται ουσιαστικά το σύνθημα όχι μόνο στους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος αλλά και σε όλα τα κυκλώματα διακινητών ανά τον κόσμο, να κατευθύνουν τις ροές προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Καθώς μάλιστα και οι χθεσινές μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα έγιναν με τουρκική «κρατική» στήριξη και χορηγία, δίνεται το σύνθημα ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν εμποδίζει αλλά διευκολύνει όσους θέλουν να μετακινηθούν παράνομα προς την Ελλάδα.

Παρ’ ότι η ενίσχυση των δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είναι συνεχής από την Ελλάδα, την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι μετανάστες ταξιδεύουν από την ενδοχώρα της Τουρκίας προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα με «τις ευλογίες» του Ερντογάν, προκειμένου να περάσουν σε ελληνικά-ευρωπαϊκά εδάφη.

Εκτός από τις Καστανιές και στα Ίπσαλα Τουρκίας ο αριθμός των μεταναστών έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ώρες, και πολλοί εξ αυτών χαράσσουν πορεία προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Προβλήματα και στα νησιά του Αιγαίου

Το τελευταίο 24ωρο έφτασαν συνολικά 180 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 28/02 έως σήμερα το πρωί του Σαββάτου 29/02, εντοπίστηκαν 32 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο και 26 στη Μεγίστη.

Επίσης, το ίδιο διάστημα αποβιβάστηκαν με λέμβους 122 μετανάστες και πρόσφυγες σε τέσσερα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Μυτιλήνη και Σάμο.

Συγκεκριμένα, 69 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη και 53 στη Σάμο.

Μετανάστες ετοιμάζονται να περάσουν στο Καστελόριζο που είναι ένα από τα πιο κοντινά νησιά στην Τουρκία

Στην Αττάλεια κάποιοι μετανάστες για να πάνε στην Ευρώπη αναζητούν τρόπους ώστε να περάσουν από την περιοχή Κας προς το ελληνικό νησί Καστελόριζο, που είναι σε απόσταση 2,1 χιλιομέτρων.

Κάποιοι μετανάστες που ζούνε στην Αττάλεια για να μπορέσουμε να πάνε συντόμως στην Ευρώπη έφτασαν επαρχία Κας. Τρεις μετανάστες από τη Συρία που θέλουν να φτάσουν το πιο κοντινό της νησί της Ελλάδας που είναι στα 2,1 χιλιόμετρα απόσταση, έφτασαν στο λιμάνι και έκαναν αναγνώριση. Ανέφεραν πως θέλουν να πάνε μέσω Ελλάδας στη Γερμανία και παρατηρησαν καλά το νησί.

“Θα πάω και κολυμπώντας”

Ο Αμπντουλαζιζ Ιμπραήμ μιλώντας στο πρακτορείο IHA, είπε; “Σκέφτομαι να πάω στη Γερμανία. Σήμερα ήρθαμε μόνο να εποπτεύσουν με αν μπορέσουμε σκεφτόμαστε να φύγουμε αύριο. Δεν ξέρουμε πώς θα φύγουμε. Θα πάμε εκεί για να σπουδάσουμε. Αν μπορέσουμε να πάμε σκέφτεται να έρθει και η οικογένειά μας. Υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται να έρθουν από τη Συρία”.

Ο Σειφετιν Εμπουργιου-ένας άλλος μετανάστης που ανέφερε πως θέλει να πάει στη Γερμανία είπε πως “Σκέφτομαι να πάω για να σπουδάσω. Αν δεν βρούμε βάρκα θα πάω και κολυμπώντας”.

Στον Έβρο ξανά ο Χρυσοχοΐδης

Στις Καστανιές έφτασε πριν από λίγο με ελικόπτερο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να συντονίσει την κατάσταση στα σύνορα που είναι πολύ δύσκολη.

Ο κ.Χρυδοχοίδης που ήταν και χθες στην περιοχή, ήρθε με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για να εξετάσει επιτόπου την κατάσταση και να αποφασιστούν επιπλέον μέτρα ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους περίπου στις 16:00, από το επιχειρησιακό κέντρο στη Βύσσα.

Διμοιρίες των ΜΑΤ θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη με C-130

C-130 θα αναχωρήσει σήμερα με προορισμό την Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά διμοιριών ΜΑΤ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ν. Παναγιωτόπουλος: Δημιουργούμε τείχος αποτροπής παντού

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να φυλάξει τα σύνορα της από μαζικές εισροές προσφύγων ή μεταναστών κατέστησε σαφή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν και φυλάσσονται. Αυτό πρέπει να καταδειχθεί στον Έβρο πριν από οπουδήποτε αλλού. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει: Θα μετακινήσουμε κι άλλες δυνάμεις, θα ενισχύσουμε τη φύλαξη των συνόρων ημέρα με την ημέρα. Ασφαλώς και στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση, σε σχέση με τα χερσαία σύνορα. Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ ότι έχουμε εξαντλήσει την κινητοποίηση των μέσων μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τείχος αποτροπής παντού. Αυτό θα δοκιμαστεί και τις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό θα τεθεί στη διάσκεψη των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στην Κροατία, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. «Εκεί θα έχουμε να πούμε πολλά», σχολίασε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή νύχτα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «είχαμε πάρα πολλά περιστατικά αποτροπής», σημειώνοντας «θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν» και προσέθεσε: «Αυτό θα έλεγα ότι περισσότερο απ' οπουδήποτε αλλού, έπρεπε να καταστεί σαφές στον Έβρο, όπου είχαμε πληροφορίες ότι θα συγκεντρωθούν πάρα πολλοί που θα προσπαθούσαν να εισέλθουν κατά τρόπο μάλιστα οργανωμένο, με πολλά μέσα μετακίνησης προς τα σύνορα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε επίσης ότι «η χθεσινή κατάσταση δεν είναι από το Ιντλίμπ, θέλει δύο- τρεις μέρες να διασχίσει την Τουρκία για να φτάσει στα σύνορα του Έβρου». «Αυτοί μετακινήθηκαν πιθανότατα από την Κωνσταντινούπολη αφού δόθηκε το σήμα να προωθηθούν προς την Ελλάδα καθότι κατά τους Τούρκους ανοίγουν οι πύλες προς την Ευρώπη. Η κατάσταση στο Ιντλίμπ συνδέεται από την τουρκική ηγεσία με το άνοιγμα των ροών προς την Ευρώπη. Έτσι προσπαθεί η Τουρκία να το εκμεταλλευτεί πολύ καλά» σημείωσε και διεμήνυσε «Ωστόσο κι εμείς έχουμε μια δουλειά να κάνουμε και θα την κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ