Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Δέκα μεγάλες ατάκες που βγήκαν από το στόμα αθλητών

Την ώρα που ο κόσμος των σπορ αποδίδει ταλαντούχους αθλητές, ιδιαίτερους χαρακτήρες και μια χούφτα από αξιομνημόνευτους ήρωες, δεν είναι και πολλοί αυτοί που μας άφησαν κληρονομιά τα λόγια τους. Παρά μόνο τα έργα τους, αλίμονο.

Κάποιοι κατάφεραν ωστόσο να τα πουν καλά και τους θυμόμαστε ακόμα. Και όχι, δεν μιλάμε για τον «ατακάκια» Τζορτζ Μπεστ!

Αλλά για ανθρώπους από τον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού που δεν δίστασαν να πουν τη γνώμη τους, όποια κι αν ήταν αυτή.

Μερικά από αυτά τα μεγάλα λόγια θα τα θυμόμαστε για πάντα…

Γουέιν Γκρέτσκι (καναδός θρύλος του χόκεϊ και προπονητής): «Έχεις 100% αστοχία στα σουτ που δεν κάνεις».



Μάικλ Τζόρνταν (αμερικανός θρύλος του μπάσκετ): «Έχω χάσει πάνω από 9.000 σουτ στην καριέρα μου. Έχω χάσει σχεδόν 300 παιχνίδια. Είκοσι έξι φορές μού εμπιστεύτηκαν να ρίξω το νικητήριο σουτ του παιχνιδιού και αστόχησα. Απέτυχα ξανά και ξανά και ξανά στη ζωή μου. Και αυτός είναι ο λόγος που πέτυχα».

Λου Πινιέλα (αμερικανός επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ και προπονητής): «Η στατιστική είναι σαν τα μπικίνι: δείχνει πολλά, αλλά όχι τα πάντα».

Στέφι Γκραφ (γερμανίδα τενίστρια): «Όταν χάσεις κάποιες φορές, συνειδητοποιείς πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις».

Γουές Γουέστραμ (αμερικανός παίκτης του μπέιζμπολ): «Το μπέιζμπολ είναι σαν την εκκλησία. Πολλοί πάνε, λίγοι καταλαβαίνουν».

Τζορτζ Μπρετ (αμερικανός παίκτης του μπέιζμπολ): «Αν η ισοπαλία είναι σαν να φιλάς την αδερφή σου, η ήττα είναι σαν να φιλάς τη γιαγιά σου χωρίς τη μασέλα!».



Ντένις Ρόντμαν (αμερικανός μπασκετμπολίστας): «Η χημεία είναι σαν το μάθημα που κάνεις στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο και σου μαθαίνουν πως 2 συν 2 κάνει 10 ή κάτι τέτοιο».

Τζο Θάισμαν (αμερικανός παίκτης του ράγκμπι) στην γκάφα του αιώνα: «Κανείς στα σπορ δεν πρέπει να αποκαλείται διάνοια. Διάνοια είναι κάποιος σαν τον Νόρμαν Αϊνστάιν».

Γκάρι Πλέιερ (νοτιοαφρικανός επαγγελματίας του γκολφ): «Όσο περισσότερο προπονούμαι, τότε πιο τυχερός γίνομαι».



Εμίλ Ζάτοπεκ (τσεχοσλοβάκος δρομέας): «Ένας αθλητής δεν μπορεί να τρέχει με λεφτά στις τσέπες του. Πρέπει να τρέχει με την ελπίδα στην καρδιά και τα όνειρα στο κεφάλι του».

Πατ Γουίλιαμς (αμερικανός μπασκετμπολίστας και αντιπρόεδρος σήμερα των Ορλάντο Μάτζικ): «Δεν μπορούμε να νικήσουμε στην έδρα μας. Δεν μπορούμε να νικήσουμε εκτός έδρας. Ως τεχνικός διευθυντής, δεν μπορώ να σκεφτώ πού αλλού να παίξουμε!»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ