Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Περπατώντας στους δρόμους του νερού

Ένας ξεχωριστός περίπατος στο Ρετζίκι με τον καθηγητή Γεωλογίας Βασίλη Μέλφο 
Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 
Ανιχνεύουμε μια από τις πλέον άγνωστες όσο και γοητευτικές γωνιές, το Ρετζίκι με οδηγό μας τον καθηγητή Γεωλογίας Βασίλη Μέλφο. Οι περιηγήσεις μαζί του είναι γεμάτες εκπλήξεις καθώς συνδέουν διαφορετικά μεταξύ τους γνωστικά πεδία ενώ μας βοηθούν να εισχωρήσουμε στην ομορφιά του τοπίου αποκαλύπτοντας τα μυστικά του. Ακολουθώντας του δρόμους του νερού σε αυτή την άγνωστη γωνιά της πόλης γνωρίζουμε τις πηγές που υδροδοτούσαν τη Θεσσαλονίκη, υδρομαστευτικά έργα, βυζαντινούς νερόμυλους, κανάτ και χαμάμ και μερικές ακόμη κατασκευές, τεχνικά έργα του παρελθόντος και τεχνολογικά επιτεύγματα, αποτέλεσμα της προσπάθειας των προηγούμενων γενεών να εξασφαλίσουν τον πιο πολύτιμο φυσικό πόρο, το νέρο. Με την αφήγηση του Βασίλη Μέλφου συνδεόμαστε με αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποχαιρετώντας τον τελευταίο μήνα του χειμώνα.

Σημείο συνάντησης: οδός Αγίας Τριάδας (Ρετζίκι), στην παιδική χαρά (στο σημείο είναι εύκολο το πάρκινγκ ενώ μπορείτε να έρθετε και με το λεωφορείο 57, στάση Δελασάλ)

'Ωρα: 11:00
Διάρκεια περιπάτου: περίπου 2 ώρες
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες: 6978186901 & 6944476126
Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com 








Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ