Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια για τον κορονοϊό: Τι να κάνετε αν εμφανίζετε συμπτώματα

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με μήνυμά του στο twitter πόσταρε το βίντεο - ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, με το μήνυμα «δεν φοβόμαστε - ενημερωνόμαστε».

Η ανησυχία για τον κορονοϊό είναι έντονη, καθώς σήμερα επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου μία 38χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο twitter, επισημαίνει πως δεν χρειάζεται φόβος, αλλά ενημέρωση, όπως αναφέρει και το σχετικό βίντεο του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας αναφέρει: «Δεν φοβόμαστε-Ενημερωνόμαστε. 85% όσων νοσούν από τον Κορονοϊό εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Αν εμφανίζετε συμπτώματα και έχετε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή, μην προσέλθετε μόνοι σας στο νοσοκομείο: Καλέστε το γιατρό σας ή τον ΕΟΔΥ. Παραμείνετε στο σπίτι σας»

Δεν φοβόμαστε-Ενημερωνόμαστε.
-85% όσων νοσούν από τον εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.
Αν εμφανίζετε συμπτώματα και έχετε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή, μην προσέλθετε μόνοι σας στο νοσοκομείο:
-Καλέστε το γιατρό σας ή τον @eody_gr
-Παραμείνετε στο σπίτι σας.
42 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας ενημερώνει και για τους βασικούς κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ