Ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού είναι οι πετσέτες της κουζίνας. Ενδεχομένως, να μην πηγαίνει το μυαλό σας, αλλά σύμφωνα και με σχετικές μελέτες, οι πετσέτες χρειάζονται τακτικά αλλαγή, καθώς μπορούν να κουβαλάνε βακτήρια, όπως το E. coli, που οδηγούν σε τροφική δηλητηρίαση.
Ερευνητές εξέτασαν 100 πετσέτες κουζίνας που χρησιμοποιούνταν για πολύ καιρό και οι 49 από αυτές είχαν αναπτύξει βακτήρια. Σίγουρα, ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιεί μια πετσέτα, ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, αφού περισσότεροι άνθρωποι σημαίνει μεγαλύτερη χρήση, άρα περισσότερες και οι πιθανότητες. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος που ζει μόνος του δεν είναι επίσης, «εκτεθειμένος» σε διάφορα μικρόβια.
Για παράδειγμα, ο πιο εύκολος τρόπος μετάδοσης βακτηρίων είναι το ωμό κρέας. Όταν καθαρίζετε το κρέας ή το κοτόπουλο και μετά καθαρίζετε τα χέρια με την πετσέτα, υπάρχουν πιθανότητες να μεταφέρετε επικίνδυνα βακτήρια. Γι’ αυτό όταν έρχεστε σε επαφή με ωμό κρέας, θα πρέπει πάντα να πλένετε καλά πρώτα τα χέρια σας.
Οι ειδικοί, λοιπόν, συστήνουν να αλλάζετε τις πετσέτες της κουζίνας κάθε ημέρα. Επίσης, για να μειώσετε τις πιθανότητες της διάδοσης μικροβίων, να έχετε ξεχωριστές πετσέτες. Άλλη δηλαδή για το καθάρισμα των πάγκων, άλλη για το καθάρισμα των χεριών, άλλη όταν μαγειρεύετε και άλλη για το σκούπισμα των σκευών. Τέλος, οι πετσέτες πρέπει να πλένονται, πάντα, σε υψηλές θερμοκρασίες.
Ερευνητές εξέτασαν 100 πετσέτες κουζίνας που χρησιμοποιούνταν για πολύ καιρό και οι 49 από αυτές είχαν αναπτύξει βακτήρια. Σίγουρα, ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιεί μια πετσέτα, ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, αφού περισσότεροι άνθρωποι σημαίνει μεγαλύτερη χρήση, άρα περισσότερες και οι πιθανότητες. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος που ζει μόνος του δεν είναι επίσης, «εκτεθειμένος» σε διάφορα μικρόβια.
Για παράδειγμα, ο πιο εύκολος τρόπος μετάδοσης βακτηρίων είναι το ωμό κρέας. Όταν καθαρίζετε το κρέας ή το κοτόπουλο και μετά καθαρίζετε τα χέρια με την πετσέτα, υπάρχουν πιθανότητες να μεταφέρετε επικίνδυνα βακτήρια. Γι’ αυτό όταν έρχεστε σε επαφή με ωμό κρέας, θα πρέπει πάντα να πλένετε καλά πρώτα τα χέρια σας.
Οι ειδικοί, λοιπόν, συστήνουν να αλλάζετε τις πετσέτες της κουζίνας κάθε ημέρα. Επίσης, για να μειώσετε τις πιθανότητες της διάδοσης μικροβίων, να έχετε ξεχωριστές πετσέτες. Άλλη δηλαδή για το καθάρισμα των πάγκων, άλλη για το καθάρισμα των χεριών, άλλη όταν μαγειρεύετε και άλλη για το σκούπισμα των σκευών. Τέλος, οι πετσέτες πρέπει να πλένονται, πάντα, σε υψηλές θερμοκρασίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ