Δεν υπάρχει τίποτα πιο ταιριαστό για τα κρεατικά από ένα ελληνικό σπιτικό μπολ τζατζίκι!
Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, όπως είναι και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.
Υλικά
Η διαδικασία
Τρίβουμε (όχι πολύ λεπτό) με τη φλούδα το αγγούρι πάνω σε χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε
Λιώνουμε/πολτοποιούμε το σκόρδο είτε με ειδικό πολτοποιητή είτε με ένα πιρούνι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά (γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ή και άνηθο), ανακατεύουμε καλά και είμαστε… έτοιμοι!
Το τζατζίκι μπορεί να σερβιριστεί άμεσα στο πασχαλινό τραπέζι, όμως «δένει» καλύτερα αν μείνει για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, όπως είναι και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.
Υλικά
- 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι τριμμένο χωρίς σπόρους και υγρά αλλά με τη φλούδα του
- 3 - 4 σκελίδες σκόρδο (λιγότερο ή περισσότερο κατά βούληση)
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι
- Ελαιόλαδο (τουλάχιστον 2 κουταλιές σούπας και έως 5)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος (προαιρετικά)
Η διαδικασία
Τρίβουμε (όχι πολύ λεπτό) με τη φλούδα το αγγούρι πάνω σε χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε
Λιώνουμε/πολτοποιούμε το σκόρδο είτε με ειδικό πολτοποιητή είτε με ένα πιρούνι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά (γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ή και άνηθο), ανακατεύουμε καλά και είμαστε… έτοιμοι!
Το τζατζίκι μπορεί να σερβιριστεί άμεσα στο πασχαλινό τραπέζι, όμως «δένει» καλύτερα αν μείνει για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ