Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Οι άλλες χρήσεις του αλουμινόχαρτου

Το αλουμινόχαρτο είναι σύμμαχος μας στο ψήσιμο και στην αποθήκευση τροφίμων. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να το χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα, που δεν έχουν καμία σχέση με το μαγείρεμα. Ήξερες, για παράδειγμα, ότι μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο στο καθάρισμα;

Με το αλουμινόχαρτο, λοιπόν, μπορείς:

Να απομακρύνεις ξεραμένα υπολείμματα από μαγειρικά σκεύη
Τυλίγεις το αλουμινόχαρτο σε μπάλα και έχεις το τέλειο “σφουγγάρι” για να απομακρύνεις από μαγειρικά σκεύη τα καμμένα η κολλημένα υπολείμματα φαγητού. Πολύ καλή λύση όταν δεν έχεις ανοξείδωτο συρματάκι κουζίνας.

Να γυαλίσεις ασημικά
“Ντύσε” ένα βαθύ ταψί εσωτερικά με αλουμινόχαρτο, γέμισε το με ζεστό νερό, πρόσθεσε 2 κουτ. γλυκού αλάτι και βάλε μέσα τα ασημικά που θέλεις να γυαλίσεις. Μέσω της ανταλλαγής ιόντων τα ασημικά σου θα γυαλίσουν.

Να καθαρίσεις το σίδερο
Αν η μεταλλική πλάκα στο σίδερο έχει σημάδια από το σπρέι σιδερώματος ή άλατα λόγω της σκληρότητας του νερού, απλά ζεσταίνεις το σίδερο και “σιδερώνεις” ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τα στίγματα θα φύγουν από την πλάκα και θα κολλήσουν στο αλουμινόχαρτο.

Να απομακρύνεις τη σκουριά από τις συσκευές
Τυλίγεις το αλουμινόχαρτο σε μπάλα, τρίβεις τις συσκευές που έχουν αρχίσει να σκουριάζουν και αμέσως γίνονται ξανά γυαλιστερές.

Να καθαρίσεις τη σχάρα της ψησταριάς
Δεν χρειάζεσαι κανένα ειδικό εξάρτημα για να καθαρίσεις την ψησταριά. Απλά, τυλίγεις ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σε μπάλα και τρίβεις τα καμμένα υπολείμματα τροφών. Στα συν και ότι επειδή μπορείς να κάνεις τη μπάλα όσο μικρή θέλεις, μπορείς εύκολα να καθαρίσεις και τα πιο δύσκολα σημεία όπου δεν θα μπορούσε να μπει μία μεγάλη βούρτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ