Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς

Σε μία τριμερή συνάντηση, μεταξύ δημάρχου, γονέων και διευθυντού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Αποστολίδη, δεσμεύτηκε να προχωρήσει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τελειόφοιτοι του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των γονέων χθες το πρωί στο γραφείο του.

Αγανακτισμένοι από τον εμπαιγμό που υφίστανται εδώ και χρόνια, γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την ολιγωρία τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απουσία λυκείου στην περιοχή (που παρά το γεγονός ότι υπάρχει οικόπεδο, ο δήμος δεν προχώρησε ποτέ στην κατασκευή του), δημιουργεί το εξής

πρόβλημα: Οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, καλούνται να φοιτήσουν
στο 5ο Λύκειο (περιοχή Βότση). Αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να παίρνουν καθημερινά λεωφορείο, αφού πρώτα διασχίσουν δύο μεγάλους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, (Εθνικής Αντιστάσεως-Ανδριανουπόλεως),όπου έχουν σημειωθεί σοβαρά τροχαία δυστυχήματα.

Οι εγγραφές στο λύκειο έχουν ξεκινήσει κι ακόμη λύση δεν έχει δοθεί, αντιθέτως οι εμπλεκόμενοι φορείς απαξιώνουν γονείς και παιδιά.

Η  ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη, γι' αυτό και οι κινητοποιήσεις μας (γονείς και μαθητές μαζί) θα κορυφωθούν, εάν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΑ λύση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ