Υπάρχει ένας πολύ ιδιαίτερος λόγος που φέρνει το πιστολάκι στην κουζίνα σας και πιο συγκεκριμένα στη μαγειρική σας.
Μπορεί μέχρι τώρα να είχατε συνηθίσει να στεγνώνετε ή να φτιάχνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι αλλά τώρα ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε και μια ακόμα χρήση του.
Ένα περίεργο tweet ήταν αυτό που έφερε τα πάνω κάτω στο μαγείρεμα του κοτόπουλου. Σύμφωνα με την food writer του New Yorker, Helen Rosner, ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε το πιο τέλειο και ξεροψημένο -γιατί αυτό είναι το ζητούμενο- κοτόπουλο είναι να το στεγνώσετε πριν το βάλετε στο φούρνο με το πιστολάκι σας. Έτσι αυτό θα στεγνώσει και δεν θα έχει καθόλου υγρά. Αυτό φυσικά σημαίνει πως η πέτσα του θα γίνει ακριβώς όπως την θέλετε… ξεροψημένη.
Το ίδιο θα κάνετε αν θέλετε να ψήσετε πάπια ή ψάρι μιας και τα δύο τα θέλετε όσο πιο ξεροψημένα εξωτερικά γίνεται.
Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείτε από ειδικούς στο μπάρμπεκιου στην Αμερικάνικο Νότο, από μεγάλους σεφ στην Ιαπωνία και από μάγειρες κεμπάπ στο Μπρούκλιν.
Μπορεί μέχρι τώρα να είχατε συνηθίσει να στεγνώνετε ή να φτιάχνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι αλλά τώρα ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε και μια ακόμα χρήση του.
Ένα περίεργο tweet ήταν αυτό που έφερε τα πάνω κάτω στο μαγείρεμα του κοτόπουλου. Σύμφωνα με την food writer του New Yorker, Helen Rosner, ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε το πιο τέλειο και ξεροψημένο -γιατί αυτό είναι το ζητούμενο- κοτόπουλο είναι να το στεγνώσετε πριν το βάλετε στο φούρνο με το πιστολάκι σας. Έτσι αυτό θα στεγνώσει και δεν θα έχει καθόλου υγρά. Αυτό φυσικά σημαίνει πως η πέτσα του θα γίνει ακριβώς όπως την θέλετε… ξεροψημένη.
Το ίδιο θα κάνετε αν θέλετε να ψήσετε πάπια ή ψάρι μιας και τα δύο τα θέλετε όσο πιο ξεροψημένα εξωτερικά γίνεται.
Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείτε από ειδικούς στο μπάρμπεκιου στην Αμερικάνικο Νότο, από μεγάλους σεφ στην Ιαπωνία και από μάγειρες κεμπάπ στο Μπρούκλιν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ