Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Κόβονται οι κακές συνήθειες;

Εσύ ποιες κακές συνήθειες συνεχίζεις να έχεις στο δρόμο, όταν οδηγείς; Ποιες σε εκνευρίζουν στους άλλους οδηγούς;

Η συμπεριφορά μας στο δρόμο δεν είναι πάντα η καλύτερη. Φαινόμενο περίεργο αν σκεφτεί κανείς πως δε θα κάναμε ποτέ όταν περπατάμε αυτά που κάνουμε συχνά όταν οδηγούμε. Μιλάμε για μία μεταμόρφωση, που γίνεται πίσω από το τιμόνι και μας κάνει συχνά αγενείς, πιο σημαντικά όμως, επικίνδυνους.

Κλασσικό παράδειγμα κακής συνήθειας είναι η επιτάχυνση την ώρα που μας προσπερνούν. Μπορεί να μιλάει ο ανταγωνιστικός μας εαυτός, θέτει όμως σε τεράστιο κίνδυνο το αυτοκίνητο που προσπερνά αφού το εκθέτει στο αντίθετο ρεύμα για περισσότερο χρόνο απ` ότι χρειάζεται.

Οδήγηση και κινητό; Ακόμη χειρότερα! Συχνά είναι αποτέλεσμα απερισκεψίας, τα αποτελέσματα όμως είναι πιο επικίνδυνα ακόμη και από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Και μια και το αναφέραμε, ποιος οδηγεί έχοντας πιεί εν έτει 2018; Να μια υπόσχεση.

Και πάει λέγοντας. Διπλοπαρκάρισμα, οδήγηση αργά και αριστερά ή δεξιά και γρήγορα, σφήνες, οδήγηση κολλημένος στον μπροστινό χωρίς αποστάσεις, μεγάλα φώτα τη νύχτα αδιαφορώντας για τον απέναντι, στροφές χωρίς φλας και παρκάρισμα πιάνοντας δύο θέσεις.

Ο καθένας ξέρει τον κακό του εαυτό που βγάζει πίσω από το τιμόνι, άλλος πολύ άλλος λίγο. Το σίγουρο είναι ότι ξέρουμε ακόμη καλύτερα τι βλέπουμε καθημερινά στο δρόμο όταν πέφτουμε θύματα κακών τρόπων, στην καλύτερη, ή επικίνδυνης οδήγησης, στη χειρότερη των περιπτώσεων. Με μία υπόσχεση ο καθένας θα αλλάξουμε όχι μόνο τον τρόπο που οδηγούμε, αλλά και αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας.

Αν κάνετε λοιπόν μια υπόσχεση να αλλάξετε κάτι στον τρόπο που οδηγείτε, τι θα ήταν; Ποια συμπεριφορά θα κόβατε σε εσάς και ποια θα θέλατε να μην ξαναδείτε στους άλλους; Τι λέτε;


Μας κοινοποιήθηκε από autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ