Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Τεστ DNA-Επειδή η Πρόληψη είναι ΔΥΝΑΜΗ

Πολλές από τις ασθένειες που εμφανίζονται στη διάρκεια της ζωής μας οφείλονται στη γενετική προδιάθεση και στην κληρονομικότητα. Μπορούμε να τις προλάβουμε εξασφαλίζοντας έγκαιρα μια καλύτερη ζωή για μας και την οικογένειά μας. «Η μητέρα μου είχε καρκίνο του μαστού. Εγώ κινδυνεύω;» «Γενετικό τεστ δείχνει την πιθανότητα να εμφανίσω καρκίνο στο παχύ έντερο. Τι πρέπει να κάνω;» «Υπάρχουν γενετικές θεραπείες;»

Σε αυτά αλλά και σε άλλα, πιο ανώδυνα ερωτήματα όπως για τον τρόπο που λειτουργεί ο μεταβολισμός μας ή για το ποιο είναι το άθλημα στο οποίο μπορούμε να έχουμε την καλύτερη απόδοση με τη βοήθεια των τεστ DNA θα απαντήσουν διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η κάρτα υγείας ΕΥ CLUB σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" Ν. Θεσσαλονίκης και τίτλο «Τεστ DNA-Επειδή η Πρόληψη είναι ΔΥΝΑΜΗ», το
Σάββατο 23 Μαΐου 2015 (12.00-13.00 μμ, αίθουσα Ephesus, Hyatt Regency).

Η γενναία απόφαση της διάσημης ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί για προληπτική αμφοτερόπλευρη μαστεκτομή και στη συνέχεια για προληπτική αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων, δημιούργησαν το έναυσμα για μια παγκόσμια συζήτηση γύρω από τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της γενετικής και οδήγησαν ειδικούς επιστήμονες σε σοβαρές επισημάνσεις σχετικά με τη σπουδαιότητα της ανάλυσης προδιάθεσης στον καρκίνο για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε δημιουργικά με ερωτήσεις, παρεμβάσεις και διάλογο.

Η επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιείται στα πλαίσια του φετινού Money Show επιδιώκει να «φωτίσει» το θολό τοπίο που υπάρχει γύρω από ζητήματα που κατά καιρούς απασχολούν όλους μας αποκαλύπτοντας αλήθειες και ψέματα.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι:
· Χρόνης Βούλτσος, Λέκτορας Βιοηθικής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ
· Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής & Γενετικής του Ανθρώπου ΑΠΘ
· Θεοχάρης Παταργιάς, Καθηγητής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
· Κωνσταντίνος Καλοκασίδης, δερματολόγος αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ ΑΠΘ

Συντονίζει η δημοσιογράφος Κατερίνα Ρενιέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ