Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τα ζητήματα των λαϊκών αγορών σε συνάντηση στην Περιφέρεια

Τα ζητήματα που αφορούν τις λαϊκές αγορές εξετάστηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά της περιφέρειας παρόντες ήταν: Ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας ανταγωνιστικότητας και περιβάλλοντος Θεοφάνης Παπάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα λαϊκών αγορών Μιχάλης Χριστόπουλος και προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης ανάπτυξης Νικόλαος Τσοτσόλης.

Από τους συνδικαλιστές παρόντες ήταν: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλης Μακρίδης, ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λάζαρος Παυλίδης, ο πρόεδρος του σωματείο μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία» Γιώργος Χρυσαφίδης και ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» Δημήτρης Τοπούζης.

Οι παρόντες αναφέρθηκαν σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα του κλάδου και αναζητήθηκαν οι τρόποι επίλυσης τους. Ωστόσο κοινή διαπίστωση ήταν, πως αυτό που απαιτείται, είναι να δημιουργηθεί ένα νέο νομικό πλαίσιο- κάτι που είναι πάγιο αίτημα των συνδικαλιστών- που θα καλύπτει όλα τα κενά. Και αυτό γιατί η πολυνομία, που υπάρχει σήμερα και αφορά το καθεστώς λειτουργίας των λαϊκών αγορών, όπως είναι φυσικό δημιουργεί αντί να λύνει προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από πρόταση του κ.Τζιτζικώστα, αποφασίστηκε να ζητηθεί (το σχετικό αίτημα θα σταλεί την ερχόμενη Τρίτη), συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ