Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Τρουφάκια σπιτικά

Από φαγητό κάντε σήμερα ότι θέλετε, αφού εμείς θα σας προτείνουμε την... αναστάτωση που φέρνουν τα γλυκά. Θα σας δώσουμε συνταγή να κάνετε σπιτικά τρουφάκια. Δείε πώς θα τα καταφέρετε:

ΥΛΙΚΑ
• 1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ
• 3/4 φλιτζ. καρύδια ή μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα)
• λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα
• 1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά)
• 1 κουτ. σούπας κακάο
• 2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ*
• 1/2 φλιτζ. τσάι earl grey
• 2-3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
• 1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ)
• τρούφα μαύρη-λευκή ή και ινδοκάρυδο για το τύλιγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια).
Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή μύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα. Μουλιάζουμε με το τσάι και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού!
Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα.
Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρούφα ή ινδοκάρυδο, τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ