Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΤΟΥΜΕ

Το ιδανικό είναι να... μην πίνουμε. Από εκεί και πέρα όταν το γουστάρουμε πρέπει να κάνουμε κάποια μικρά κολπάκια για να μη χαλαστούμε.
Λοιπόν, πίνουμε το ποτό μας σκέτο, χωρίς αναψυκτικό. Η επιλογή του αναψυκτικού αντενδείκνυται, διότι περιέχει υδατάνθρακες, που μας δίνουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες), κάνουν το ποτό πιο γλυκό, οπότε μας μεθάει ευκολότερα, αλλά πίνουμε και περισσότερο, επειδή είναι πιο ευχάριστο στη γεύση.

Αντίθετα, αν συνοδέψουμε το ποτό μας με νερό ή πάγο, κρατάει περισσότερο και αραιώνεται το αλκοόλ που περιέχει, οπότε και μεθάμε δυσκολότερα. 
Αν πάλι επιμένουμε στην προσθήκη του αναψυκτικού, τότε είναι σκόπιμο να διαλέξουμε τη σόδα, η οποία δεν περιέχει ζάχαρη. 

Όσον αφορά στην μπίρα, είναι καλύτερο να τη σερβίρουμε με αφρό.
Κατ’ αρχάς, ο αφρός προστατεύει την μπίρα από την επαφή της με το οξυγόνο, οπότε δεν την αφήνει να οξειδωθεί, βοηθώντας την έτσι να κρατήσει καλύτερα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της (τη γεύση, το άρωμα κ.λπ.).
Από την άλλη πλευρά, όταν η μπίρα κάνει αφρό στο ποτήρι, ελευθερώνεται το ανθρακικό που περιέχει, με αποτέλεσμα να μας προστατεύει κατά κάποιο τρόπο από όλα τα προβλήματα που προκαλεί το ανθρακικό, όπως είναι το πολύ φούσκωμα στο στομάχι και η ανάγκη για επιτακτική ούρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ