Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ALTER

Χαιρετίζουμε την επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, χάριν του ωραίου και νικηφόρου αγώνα των εργαζομένων του, με πρωτοστάτες τους τεχνικούς και την ΕΤΙΤΑ. Η καλή διάθεση που επέδειξαν και η παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, συντέλεσαν στο να γίνει πραγματικότητα που αυτό που πριν λίγες μέρες φαινόταν αδύνατον.
Το μελανό σημείο όμως της υπόθεσης ήταν ότι όλοι οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων και εκπομπών του σταθμού στο νέο ξεκίνημα, απέδωσαν την μη λειτουργία του σε … σκοτεινές δυνάμεις που μάχονται ενάντια στον ALTER και σε …. άγνωστα συμφέροντα που επιδίωκαν το κλείσιμο του σταθμού.


Απέκρυψαν δηλαδή ότι ο σταθμός δεν λειτουργούσε απλά γιατί οι εργαζόμενοί του ήταν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα πέντε μηνών. Απέκρυψαν, ακόμη, ότι η αγάπη τους προς τον σταθμό ήταν η αιτία που δέχτηκαν να άρουν την επίσχεση και να επανέλθουν στην εργασία τους, χωρίς να τους καταβληθούν όλα τα χρωστούμενα, παρά μόνο κάποια έναντι.  ΚΡΙΜΑ …….
Αποκορύφωμα των γεγονότων η συμπεριφορά των υπευθύνων του δελτίου ειδήσεων των 20.00 του MEGA CHANNEL που, δίνοντας ζωντανή εικόνα από την συγκέντρωση των «αγανακτισμένων πολιτών» στον λευκό πύργο, λειτούργησαν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός απέναντι στους τεχνικούς του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ALTER, οι οποίοι δεν είχαν άρει την επίσχεση περιμένοντας να τους καταβληθούν τα συμφωνηθέντα έναντι.
Δεν έφτασε όμως αυτό, την ίδια εικόνα έδωσαν, ζωντανά και στο  STAR CHANNEL, το οποίο, θυμίζουμε, πριν λίγο καιρό έκλεισε το παράρτημα του στην Θεσσαλονίκη, στέλνοντας στην ανεργία, απροειδοποίητα σε ένα πρωινό, δέκα πέντε εργαζόμενους, επειδή στηρίχθηκε σε αυτές τις ενέργειες.
Εκφράζουμε την λύπη μας  για αυτή τη συμπεριφορά επειδή βάζει ταφόπλακα στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, από τα οποία, όσα δεν έκλεισαν, απολύουν τους εργαζόμενούς τους σιγά σιγά και αργοσβήνουν.
Ας το καταλάβουν επιτέλους οι δημοσιογράφοι και εκεί στο MEGA, ότι η αιμορραγία των θέσεων εργασίας εξ αιτίας αυτών των ενεργειών πρέπει να σταματήσει.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ