Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΔΥΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΣΤΟ "300" Νο 2

Κάπου το Φεβρουάριο ήταν που ο Ζακ Σνάιντερ ξεκαθάρισε τη θέση του και αποφάσισε ότι είναι αρκετά απασχολημένος με το reboot του Σούπερμαν «The Man of Steel» για να καταπιαστεί και πάλι με γενειοφόρους Σπαρτιάτες και ερμαφρόδιτους Πέρσες για το sequel των 300, όπως ήταν το αρχικό πλάνο. Ο Γκάι Ρίτσι ήταν το επικρατέστερο όνομα για να αναλάβει τη μεταφορά του «Ξέρξη» όπως τιτλοφορήθηκε το πρότζεκτ, που θα εστίαζε στον ηγεμόνα των Περσών και στην πορεία του έως ότου να αυτοανακηρυχθεί θεός.
Τελικά όπως φαίνεται η παραγωγή και πάλι αλλάζει χέρια, αφού τις περιπέτειες του Ξέρξη, όπως τις επεξεργάζεται ο Φρανκ Μίλερ στο ανολοκλήρωτο ακόμα κόμικ του, συζητούν να αναλάβουν ο Νόαμ Μούρο ή ο Ζομ Σερά. Ο πρώτος μοιάζει περισσότερο με αλεξιπτωτιστή αφού η μόνη πρόσφατη ταινία του είχε πρωταγωνίστρια τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Smart People), αλλά πιθανόν η εμπλοκή του ονόματός του στους 300 να ακουμπά περισσότερο στις δουλειές του στα δημοφιλή βιντεογκέιμ Halo, ενώ το όνομά του βρίσκουμε και στο Die Hard 5 που ετοιμάζεται από τη Fox.

Ο Σερά από την πλευρά του έκανε πρόσφατα το Λίαμ Νίσον να ψάχνεται στον «Άγνωστο», ενώ δουλεύει αυτόν τον καιρό επάνω στο τηλεοπτικό «The River», μια σειρά για την αναζήτηση ενός ρεπόρτερ στον Αμαζόνιο.

Ο Ξέρξης εν τω μεταξύ έχει μετονομαστεί σύμφωνα με το Deadline σε «300: The Battle of Artemisia». Ξεσκονίζοντας λίγο την αρχαία Ιστορία θυμίζουμε ότι η Αρτεμισία ήταν βασίλισσα της Αλικαρνασσού, σύμμαχος των Περσών στη ναυμαχία της Σαλαμίνας και μοναδική γυναίκα επικεφαλής πληρώματος, ενώ το Αρτεμίσιο είναι το ακρωτήριο της Εύβοιας, όπου πραγματοποιήθηκε ναυμαχία περίπου την ίδια περίοδο με τη μάχη των Θερμοπυλών.

Δεν ξέρουμε αν αυτό το πάντρεμα μύθου, Ιστορίας, χολιγουντιανών twists και εντυπωσιακών μαχών στη θάλασσα θα έχει την ίδια απήχηση με το φαινόμενο των «300», αλλά ο Σνάιντερ δεν εγκαταλείπει κι εντελώς το «παιδί» του, αφού εξακολουθεί να αναφέρεται ως παραγωγός, ενώ είναι ο άνθρωπος που θα μεταφέρει σε σεναριακή μορφή τη φαντασία του Φρανκ Μίλερ. Τουλάχιστον, μέχρι να μάθουμε για νεότερες αλλαγές.

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ