Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΕΣΕΙΣ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΤΡΩΤΕ;

Μπιφτέκια φτιαγμένα με τεχνητό μοσχαρίσιο κρέας από βλαστοκύτταρα θα κυκλοφορούν στην αγορά το νωρίτερο σε 1 χρόνο, αναφέρει έρευνα Ολλανδών επιστημόνων η οποία έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες έρευνες που προσπαθούν να επιλύσουν το θέμα της σίτισης του πληθυσμού με τεχνητά μέσα! 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, το κρέας "in vitro" (σ.σ. κρέας εργαστηρίου) μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα είναι μονόδρομος για την επίλυση του επισιτιστικού προβλήματος, το οποίο προβλέπεται να επιδεινωθεί καθώς η κτηνοτροφική παραγωγή θα είναι δυσανάλογη με τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, η παγκόσμια ζήτηση για κρέας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα έχει διπλασιαστεί έως το 2050 ενώ η παραγωγή, εάν δεν υπάρξει κάποια καινοτομία, θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο επιστήμονας ανέφερε σε σχετική συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα "Ντέιλι Μέιλ": "Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πιθανότητα να μπορούμε να βασιστούμε αποκλειστικά στην παραδοσιακή κτηνοτροφία τις επόμενες δεκαετίες. Προσπαθούμε να αποδείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε προϊόντα με αυτήν τη μέθοδο και χρειαζόμαστε έναν θαρραλέο δοκιμαστή που θα είναι ο πρώτος που θα γευτεί το κρέας εργαστηρίου. Εάν κανείς δεν εμφανιστεί, τότε μάλλον θα το κάνω εγώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ