Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΡΕ, ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ CHIQUITA, ΓΙΑ ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΛΑ...


Μπας και είναι γκρίζα διαφήμιση από την Chiquita;;;

Σύμφωνα με έρευνα Βρετανών και Ιταλών γιατρών που δημοσιεύεται στο “Journal of the American College of Cardiology”, κατόπιν ανάλυσης 10 διατροφικών μελετών, που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 1996 και 2009 και στις οποίες συμμετείχαν περίπου 280.000 ενήλικες, οι επιστήμονες συμπέραναν, ότι οι τροφές που περιέχουν πολύ κάλιο, προφυλάσσουν από τις ασθένειες των αγγείων.

Λένε, λοιπόν ότι κατά 21% μειώνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό επεισόδιο και κατά 8% για έμφραγμα, με την κατανάλωση μπανάνας.

Το ίδιο ισχύει και για τα φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα.

“Το εύρημα αυτό υποστηρίζει τις παγκόσμιες συστάσεις για αύξηση της κατανάλωσης καλίου”, είπαν ο Δρ Πασκουάλε Στρατζούλο από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης και οι συνεργάτες του στο συνέδριοΔιατροφής, Φυσικής Δραστηριότητας & Μεταβολισμού της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι εθελοντές που συμμετείχαν στις μελέτες, είχαν παρακολουθηθεί για χρονικό διάστημα από 5 έως 19 χρόνια, ενώ συνολικά 5.500 εθελοντές έπαθαν στην πορεία εγκεφαλικό και 3.100 έμφραγμα.

Τα τελευταία χρόνια το κάλιο έχει διαπιστωθεί ότι το κάλιο μπορεί να χρησιμεύσει ως “αντίβαρο” στην υπέρταση, κύριο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό και έμφραγμα.

Αλλες καλές πηγές καλίου είναι η σόγια, τα βερίκοκα, τα αβοκάντο, το άπαχο γιαούρτι, ο χυμός από δαμάσκηνα, καθώς και τα ξερά φασόλια και ο αρακάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ