Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ


Ο νέος Δούκας και η νέα Δούκισσα του Κέμπριτζ αποθεώθηκαν από το πλήθος που πλημμύρισε τους δρόμους και τις πλατείες του Λονδίνου, παραμερίζοντας για μία ημέρα την οικονομική κατήφεια που ταλανίζει το παρόν της βρετανικής καθημερινότητας.

Ο βασιλικός γάμος γύρισε νέα σελίδα στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας αφήνοντας ερωτηματικά για την αυστηρότητα των μοναρχικών πρωτοκόλλων και την έλευση εκμοντερνισμένων πεποιθήσεων που δεν θα προκαλούσαν ποτέ τον θυμό της Βασίλισσας.
Τα βρετανικά μέσα σε συνεχή ροή κάλυψαν τη γαμήλια τελετή με σχόλια διθυραμβικά τόσο για την διακριτική στάση της πριγκίπισσας Κάθριν και του πρίγκιπα Ουίλιαμ όσο και για τις ενδυματολογικές τους επιλογές.


"Τα δύο φιλιά στο μπαλκόνι, στο παλάτι του Μπάκινγχαμ σφράγισαν τον βασιλικό γάμο" σχολίασε το BBC. "Ο ενθουσιασμός, κορυφώθηκε όταν ο πρίγκιπας φίλησε τη νύφη ".
Όπως επισήμανε Αμερικανός θεατής, "Κανείς δεν έχει τον εκστασιασμό των Βρετανών"

"Ένας κομψός γάμος για τον Ουίλιαμ και την Κέιτ. Ήταν μια στιγμή φωτός στην οικονομική δυσθυμία των Βρετανών", ανέφερε η Guardian. "Η Κέιτ έπαιξε το ρόλο της στην τελειότητα, το παραμύθι της πριγκίπισσας".
"Είμαστε μάρτυρες στο γάμο της δεκαετίας", επισήμανε η Daily Telegraph. "Φυσικά, είναι απολύτως παράλογο το γεγονός ότι το σύνολο της χώρας - το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού - παραλληλούσε για το πριγκιπικό ζεύγος, επειδή ο γαμπρός είναι ο εγγονός της βασίλισσας", αναφέρεται σε ένα από τα σχόλια της εφημερίδας.

"Αλλά η βρετανική μοναρχία επιβιώνει από τον παραλογισμό για δύο λόγους: εξαιτίας της μακράς ηλικίας της και το γεγονός ότι στην πράξη λειτουργεί . Για χίλια χρόνια η βρετανική μοναρχία έχει επιβιώσει ανέπαφη".
"Φιλιά και μια έκπληξη στον γάμο του Ουίλιαμ και της Κέιτ, σχολιάζουν οι Times.

"Οι καμπάνες του Γουεστμίνστερ ακουστήκαν σε ολόκληρο τον κόσμο σήμερα, καθώς ο πρίγκιπας παντρεύτηκε την αγαπημένη του σε μια τελετή ρομαντική, με πατριωτικό ύφος. Έκπληξη το γεμάτο στολισμένο από μπαλόνια σε σχήματα καρδιάς, Άστον Μάρτιν".
"O βασιλικός γάμος είναι μία ισχυρή και ελκυστική φαντασία", δηλώνει στη Financial Times η Diane Reay, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. "Αντιπροσωπεύει την ιδέα ότι ο καθένας μπορεί να γίνει μια πριγκίπισσα - όλοι μπορούμε να ανεβάσουμε το κοινωνικό και οικονομικό μας επίπεδο μια σκάλα". Ακόμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο συντηρητικός πρωθυπουργός, έχει ήδη δεσμευθεί "να πράξει περισσότερα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανεβούν από τη βάση προς την κορυφή".
Ο γάμος σε αριθμούς

Η αποτίμηση για το κόστος του υπέρλαμπρου βασιλικού γάμου που θα επιβαρύνει τον βρετανικό λαό εκτιμάται στις 25 εκατ λίρες. Αν οι υπολογισμοί των οικονομικών παραγόντων της χώρας ευσταθούν, το βρετανικό κράτος θα προσθέσει στο ταμείο του εκατομμύρια λίρες, πολύ περισσότερες από το προβλεπόμενο κόστος. Ωστόσο, είναι νωρίς ακόμα για να μεταφραστεί με ακρίβεια το βασιλικό υπερθέαμα σε αριθμούς. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τα εξής στοιχεία:
- 1.000.000 άνθρωποι κατέκλυσαν την καρδιά της πρωτεύουσας για το "ευλογημένο γεγονός".

- 1.900 ήταν οι προσκεκλημένοι στο Αβαείο, από τους οποίους οι 1.000 ήταν φίλοι και οικογένεια. Οι υπόλοιποι ήταν πολιτικοί, στρατιωτικό προσωπικό και εκπρόσωποι των διαφόρων θρησκευτικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων.
- 1.000 ήταν το στρατιωτικό προσωπικό και οι μουσικοί που ακολουθούσαν την πομπή
- 15 λεπτά διήρκησε η διαδρομή των νεόνυμφων από το Αβαείο του Γουέστμινστερ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.


- 100 άτομα κλήθηκαν στη Ντάουνινγκ Στριτ, από το Ντέιβιντ Κάμερον, για "πάρτυ" με cupcakes, ψημένα από τη σύζυγό του, Σαμάνθα.

- 1.000.000 άτομα υπολογίζονται ότι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το παλάτι για να χειροκροτήσουν και να θαυμάσουν το νέο βασιλικό ζευγάρι .
- 2 φορές φίλησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την πριγκίπισα Κάθριν, στο μπαλκόνι του Ανακτόρου του Μπάκιγχαμ.

- 5.000 αστυνομικοί ήταν σε υπηρεσία, με περισσότεροι από 900 κατά μήκος της διαδρομής του γάμου
- 52 συλλήψεις έκανε η αστυνομία εντός και εκτός της ζώνης ασφαλείας στο Λονδίνο.

- 2 τετραγωνικά μίλια του κεντρικού Λονδίνου ήταν κλειστά στην κυκλοφορία.

- 1.800 σπίτια ήταν διαθέσιμα προς ενοικίαση το Σαββατοκύριακο για τον βασιλικό γάμο. 35.000 λίρες την εβδομάδα νοικιαζόταν ακίνητο στην Piccadilly.
- 18 βαθμούς κελσίου ήταν η θερμοκρασία το μεσημέρι διαψεύδοντας τις προβλέψεις για βροχές.

- 80 καπέλα σχεδίασε ο Philip Treacy στο βασιλικό γάμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Καμίλα και της Βικτόρια Μπέκαμ.

- 495 λίρες κόστισε το φόρεμα της Σαμάνθα Κάμερον και 75 λίρες τα παπούτσια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ