Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ"

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι: ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΗΠΤ-Θ, προκηρύσσουν 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τη Δευτέρα 2/5/2011 στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση;

"Την οδό της αντιπαράθεσης επέλεξε η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, επιβεβαιώνοντας με οδυνηρό τρόπο τα σενάρια που η ίδια ανακίνησε για συρρίκνωση της επιχείρησης απολύοντας εργαζόμενους.
Πρόσφατα είχαμε επισημάνει ότι «έχει εξαντληθεί οριστικά κάθε απόθεμα αξιοπιστίας το οποίο οι εργαζόμενοι και η Ένωση αναγνώριζαν και ακυρώνεται κάθε προδιαγραφή ειλικρίνειας που θα δικαιολογούσε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση». Αποδεικνύεται μάλιστα «ανακόλουθη και με τη διαβεβαίωση που δόθηκε στη μόλις προ λίγων ημερών συνάντηση των δύο πλευρών ότι θα ακολουθούσε νέα επαφή για τη συζήτηση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων και του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, καθώς επίσης και επί των μελλοντικών προθέσεων της διοίκησης της επιχείρησης», όπως ακόμη τονίζαμε. Ζητήθηκε η ανάκληση των απολύσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων και διαβεβαιώσεων από την πλευρά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας Αγγελιοφόρος. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα η διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ να επιδεινώνει το ήδη βεβαρημένο κλίμα, να δυναμιτίζει την εργασιακή ειρήνη και -εν τέλει- να κλυδωνίζει την ίδια την επιχείρηση.
Οι Ενώσεις των εργαζομένων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των κοινών προβλημάτων και θεωρούν τη διοίκηση του Αγγελιοφόρου κοινωνικό εταίρο με τον οποίο μπορούν να διαβουλευτούν. Ωστόσο, μπροστά στην αδιαλλαξία και τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΒΕ ΑΕ οι Ενώσεις, έχοντας διακηρύξει ότι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των μελών τους (και όχι μόνον), προκηρύσσουν 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τη Δευτέρα 2/5/2011. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 π.μ. της Δευτέρας έως τις 9 π.μ. της Τρίτης. Καλούν δε σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του Αγγελιοφόρου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΗΕΜ-Θ ΕΣΠΗΤ ΕΤΗΠΤ-Θ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ