Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Σπείρα άνοιγε σπίτια και έκλεβε πινακίδες Ι.Χ. σε Δράμα, Καβάλα, Σέρρες

Δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, κλοπές και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχηματίστηκε σε βάρος μιας ομάδας με 6 μέλη ηλικίας 38, 38, 37, 26, 24, και 22 ετών.

Η σπείρα είχε διαπράξει 63 διαρρήξεις, είχε κάνει μία απόπειρα και 6 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012 στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών.

Οι δράστες πήγαιναν στα σπίτια που είχαν στο στόχαστρό τους με οχήματα μεγάλου κυβισμού, που έφεραν κλεμμένες πινακίδες, προκειμένου να μην τους εντοπίζει εύκολα η αστυνομία. Παραβίαζαν την κεντρική είσοδο ή την μπαλκονόπορτα ή τα παράθυρα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρυσαφικά - κοσμήματα, χρυσές λίρες, ηλεκτρονικές – ηλεκτρονικές συσκευές αξίας άνω των 183.000, καθώς επίσης και το ποσό των 15.000 ευρώ.

Από τις έρευνες προέκυψε επίσης ότι τα μέλη της ομάδας αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας από έξι σταθμευμένα οχήματα. Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές, ενώ οι δύο από αυτούς, ηλικίας 38 και 37 ετών, βρίσκονται έγκλειστοι στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ