Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Να κάνουμε δημοψήφισμα για να δούμε τίνος είναι το Όχι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία. Εκεί στην «πρώτη φορά αριστερά» κάτι θα έβρισκαν για να μαλώσουν πάλι.

Αυτή τη φορά, τσακώνονται για το «Όχι» του δημοψηφίσματος, το οποίο όλοι μαζί προκήρυξαν και για το οποίο όλοι μαζί αγωνίστηκαν – και με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα.

Τώρα, κατόπιν διάσπασης, ο μεν κ. Λαφαζάνης έσπευσε να δηλώσει πως στην (ετερόκλητη) δεξαμενή του «Όχι» αναζητεί τους ψηφοφόρους του, ο δε κ. Τσίπρας απαντά πως δικό του είναι το «Όχι».

Ο μεν κ. Λαφαζάνης έχει από την αρχή οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, με αφορμή τα πέντε χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας της «Αριστερής Πλατφόρμας», την «Ίσκρα» (Σπίθα, εφημερίδα του Λένιν και τα λοιπά και τα λοιπά), ο δε κ. Τσίπρας διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, κατηγορεί τον πρώην σύντροφό του ως «αυτοδιορισμένο εκπρόσωπο του Όχι», που, όπως λέει, δεν το χαρίζει σε κανέναν, διότι είναι δικό του.

Ο μεν κ. Λαφαζάνης πρώτος επέλεξε το σύνθημα «Το Όχι δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε», ο δε κ. Τσίπρας λανσάρισε κατά την ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, «το Όχι δεν τελείωσε με τη διαπραγμάτευση».

Ο μεν κ. Λαφαζάνης δηλώνει πως το Όχι, ήταν Όχι στα μνημόνια (και ενδεχομένως Ναι στη δραχμή), ο δε κ. Τσίπρας ερμηνεύει το Όχι κατά το δοκούν και όπως τον βολεύει, αναζητώντας το «βαθύτερο περιεχόμενό του», που θα γίνει, όπως λέει, και ο πυρήνας του νέου προγράμματός του.

Οπότε, έχουμε και λέμε: «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», μνημόνιο, «παράλληλο πρόγραμμα του Όχι».

Βέβαια, οι δυο τους λένε τα ίδια πράγματα εδώ και χρόνια. Ποτέ δεν καταλάβαμε πότε και γιατί μάλωσαν ξαφνικά.

Γι’ αυτό και συνεχίζουν και οι δύο: Να μας κοροϊδεύουν!

Αλλά τράβα από δω και τράβα από εκεί, το Όχι έγινε Ναι!

Τίνος είναι το «Όχι», βρε παιδιά;

Μάλλον πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα να μας απαντήσει ο λαός…


Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ