Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Προέχει η σταθερή κυβέρνηση, όχι ποιος θα έρθει πρώτος

Ιδιαίτερα κατηγορηματικός εμφανίζεται στο θέμα της διερευνητικής εντολής που κράτησε για τρεις μέρες: «Προβλέπεται από το Σύνταγμα. Αν δεν ήταν επιθυμητό αυτό που έκανα, τότε το Σύνταγμα θα όριζε κάτι άλλο, θα έλεγε... μην κρατάτε διερευνητική εντολή τρεις μέρες αν οι εκλογές είναι μονόδρομος!», λέει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποδίδει στον αντίπαλό του Αλέξη Τσίπρα ότι κάνει εκλογές είτε από προσωπικό καπρίτσιο είτε από διάθεση να... δραπετεύσει: «Για αυτό ακολούθησα υψηλούς τόνους. Δεν επιτρέπεται το Μαξίμου να διαδίδει ότι πριν ο Τσίπρας παραιτηθεί επικοινώνησε μαζί μου και με ενημέρωσε. Θεώρησα λοιπόν ότι έπρεπε να ανεβάσω τους τόνους για να καταλάβουν οι πολίτες».

Για το στυλ του, που δεν είναι ιδιαίτερα... αβρό, ο αρχηγός της ΝΔ αντιτείνει ότι ο λαός δε θέλει «τσάι και συμπάθεια» και πώς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - που πολλοί τον εγκαλούν γιατί το αποκάλεσε «ψευτράκο» - δεν μπορεί «... να το παίζει θύμα και αφελής».

Για τον περίφημο «μεσαίο χώρο» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει ότι δεν έχουν σημασία οι ταμπέλες και πώς ενώ όλοι στριμώχνονται σ' αυτόν, σημασία έχει ποιος τον υπηρετεί με έργα και όχι με λόγια: «Εμείς θέλουμε συνεργασίες, δεν είμαστε αλαζόνες. Προέχει να βρεθεί μια σταθερή κυβέρνηση, όχι ποιος θα έρθει πρώτος».

Για τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει απόλυτα τη σειρά των βουλευτών με τη σταυροδοσία των προηγούμενων εκλογών, ενώ για την πιθανή μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας αν πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πώς δεν είναι τώρα ώρα να ξεκαθαρίσει αν θα προτιμούσε να ηγείται του σχήματος ο Αλέξης Τσίπρας ή κάποιος άλλος π.χ. ο Γιάννης Δραγασάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ