Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Τα νέα ονόματα που ακούγονται για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Πυρετός επικρατεί στη ΝΔ, όπου τα δεδομένα, σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου έχουν αλλάξει, καθώς οι δημοσκοπήσεις δημιουργούν αέρα αισιοδοξίας στο γαλάζιο στρατόπεδο και σε συνδυασμό με το νέο επικεφαλής του κόμματος προσελκύει νέα πρόσωπα.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει διαμηνύσει ότι δεν θα αλλάξει τη σειρά των εκλεγμένων του Ιανουαρίου και έτσι ελκυστικές για τα νέα πρόσωπα μοιάζουν οι θέσεις των επιλαχόντων στην Α' και τη Β' Αθηνών και φυσικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που πάντα αποτελεί τη προμετωπίδα του κόμματος. Αν και ο νέος πρόεδρος του κόμματος έχει διαμηνύσει ότι δεν επιθυμεί να διαταράξει τις ισορροπίες ένα νέο όνομα με ισχυρό πολιτικό συμβολισμό θα έπειθε τον κ. Μεϊμαράκη να... κάνει μια αλλαγή στο ψηφοδέλτιο προμετωπίδα του κόμματος.

Στις λίστες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι θα επανακάμψουν παλαιότερα στελέχη του κόμματος. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται και δεν αποκλείεται να δούμε ξανά στις λίστες της ΝΔ είναι αυτά του Ευάγγελου Αντώναρου και του Παπαθανασίου (για τη Β΄ Αθήνας), αλλά και του Σάκη Ιωαννίδη, προέδρου της ΟΝΝΕΔ, σε θέση διαφορετική από τη 12η τιμητική που είχε στο Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Στη Συγγρού θα ήθελαν να βρίσκεται στις λίστες και η Μαριέττα Γιαννάκου, χωρίς, όμως, όπως τονίζει η Καθημερινή, να έχει γίνει σχετική πρόταση. Εξάλλου, η Συγγρού τη σκέφτεται για μια τιμητική θέση ενώ η ίδια δηλώνει ενεργή και μάλλον δεν γοητεύεται από τιμητικού χαρακτήρα θέσεις.

Εκτός εκλογικής μάχης, θα μείνουν πάντως, τόσο ο Γιώργος Βουλγαράκης όσο και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ανδρέα Παπαμιμίκου στις λίστες, ο οποίος παίζει και σημαντικό ρόλο στις ζυμώσεις που γίνονται για την κατάρτιση των λιστών. Εκτός αυτού, το έργο των αλλαγών και της αξιολόγησης των υποψηφίων έχουν επιφορτιστεί οι Κ. Γκιουλέκας, Κ. Τασούλας, Γ. Βλάχος, Γ. Πλακιωτάκης, και Θ. Μπούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ