Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Τάσος Δούσης: Πώς θα καταλάβετε αν ένα εστιατόριο είναι καλό ή όχι πριν καν φάτε


Ο Τάσος Δούσης έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, συνεχίζει τα ταξίδια και είναι ο πλέον ειδικός για ταξιδιωτικές συμβουλές! Από μικρά tips που θα διευκολύνουν το ταξίδι σας μέχρι προορισμούς και αξιοθέατα και μαγαζιά και εστιατόρια ο expert του ταξιδιού, μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ενημερώνει και συμβουλεύει καθημερινά για όλα όσα πρέπει να ξέρετε γύρω από τα ταξίδια και τον κόσμο!

Ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Tik Tok δημοσίευσε ένα βίντεο με τους “χρυσούς” κανόνες για να καταλάβετε αν ένα εστιατόριο είναι καλό ή όχι πριν καν δοκιμάσετε το φαγητό του!

Όσοι με παρακολουθείτε, ξέρετε ότι, όπως μου αρέσει να ανακαλύπτω νέα μέρη στον κόσμο έτσι μου αρέσει να ανακαλύπτω και ωραία μαγαζιά και ιδιαίτερα ωραίες κουζίνες και γεύσεις και να σας τα προτείνω! Έχω επισκεφτεί τόσα πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που είναι αδύνατο να θυμηθώ πόσα. Και σε αυτά έχω γευτεί, έχω δει και έχω μάθει πολλά τόσο για τις κουζίνες του κόσμου όσο και για τη λειτουργία των εστιατορίων.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι να σας μεταφέρω κάποιες από τις γνώσεις μου περί του θέματος για να αποφεύγετε λάθος επιλογές! Πώς θα καταλάβετε λοιπόν αν ένα εστιατόριο είναι καλό ή όχι πριν καν δοκιμάσετε το φαγητό του; Υπάρχουν κάποιοι “χρυσοί” κανόνες…

Συγκεκριμένα:

Πρώτον, το μενού, μόλις δείτε ένα μαζεμένο μενού σε ένα εστιατόριο σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι είναι προσεγμένο και εξειδικευμένο και θα φάτε καλά. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει καλό φαγητό, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Αντίθετα, μόλις δω ένα μενού τεράστιο σε εστιατόριο που έχει τα πάντα, από πίτσα μέχρι μπαρμπούνια δεν υπάρχει περίπτωση να είναι καλό, ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα φάτε καλά.. στην καλύτερη περίπτωση να φάτε μέτρια!

Δεύτερον, βιτρίνα σε ένα εστιατόριο δεν είναι η σάλα αλλά η τουαλέτα! Μόλις πάω σε ένα εστιατόριο θα επισκεφτώ την τουαλέτα. Από εκεί θα καταλάβω αν ο ιδιοκτήτης είναι νοικοκύρης ή όχι! Είναι πολύ σημαντικό η τουαλέτα να είναι προσεγμένη και καθαρή.

Τρίτον, το ψωμάκι. Αυτό το τόσο απλό, όταν έρθει στο τραπέζι και είναι αφράτο, φρέσκο και ζεστό, σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν προσέξει τη δουλειά τους, οπότε είναι πολύ δύσκολο αν έχουν προσέξει έτσι το ψωμί να μην έχουν προσέξει αντίστοιχα μετά το φαγητό τους.

Τέταρτον, το προσωπικό. Αν μπείτε σε ένα μαγαζί και δεν σας δώσουν καμία σημασία και ακόμα χειρότερα ταυτόχρονα φωνάζουν μεταξύ τους ή και τσακώνονται αυτό σημαίνει ότι το μαγαζί δεν λειτουργεί σωστά, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο σε ένα μαγαζί που δεν λειτουργεί σωστά και αρμονικά να φάτε και καλά! Από την άλλη, αν ο σερβιτόρος που θα έρθει να σας σερβίρει έχει λερωμένο πουκάμισο, απεριποίητα νύχια, και.. και.. τότε κάτι δεν πάει καλά με το εστιατόριο, η επιμέλεια και η καθαριότητα είναι πολύ σημαντικά σε αυτή τη δουλειά και είναι η εικόνα του μαγαζιού.

Αυτά τα λίγα tips που ωστόσο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά!


Πηγή: travelstyle.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ