Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Μετατρέψτε οποιοδήποτε καλοκαιρινό φρούτο σε μαρμελάδα σε 5 λεπτά με 1 μαγικό συστατικό


Το να φτιάχνετε μαρμελάδα με τον παραδοσιακό τρόπο είναι διασκεδαστικό για όσους λατρεύουν τη μαγειρική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια αρκετά κουραστική διαδικασία.

Η προετοιμασία των φρούτων, το μαγείρεμά τους με ένα σωρό ζάχαρη και λίγη πηκτίνη, η αποστείρωση των βάζων, το γέμισμα και η κονσερβοποίησή τους σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό -όλα αυτά απαιτούν προσπάθεια, χρόνο και αφοσίωση στον σκοπό.

Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να φτιάξετε νόστιμη μαρμελάδα με φρέσκια γεύση πολύ πιο γρήγορα και εύκολα; Σύμφωνα με το allrecipes.com υπάρχει μια συντομότερη λύση, και αυτό χάρη σε ένα εκπληκτικό (κάποιοι μπορεί να το χαρακτηρίσουν και μαγικό) συστατικό που μπορεί να έχετε ήδη στο ντουλάπι σας -τους σπόρους τσία.


Οι σπόροι chia περιγράφονται ως υπερτροφή, πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πλήρη πρωτεΐνη με τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Όχι μόνο είναι εξαιρετικοί για εσάς, αλλά έχουν την ιδιόμορφη ικανότητα να απορροφούν γρήγορα το νερό και να μετατρέπουν ένα υγρό σε μαλακή ζελατίνα. Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδιότητα που βοηθάει στην παρασκευή μαρμελάδας.

Αντί να βράσετε το πλεονάζον νερό και να χρησιμοποιήσετε πηκτίνη, η προσθήκη chia σε θρυμματισμένα ή/και μερικώς μαγειρεμένα καλοκαιρινά φρούτα προκαλεί την πήξη τους σχεδόν αμέσως, ενώ και η ψύξη της μαρμελάδας βοηθάει ακόμη περισσότερο.

Βέβαια, βέβαια δεν πρόκειται για τη μαρμελάδα που θα επεξεργαζόσασταν και θα συντηρούσατε για μακροχρόνια αποθήκευση, αλλά είναι ιδανική για να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να την καταναλώσετε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα φρούτων με σπόρους chia


Για να κάνετε στο σπίτι αυτήν την πολύ εύκολη μαρμελάδα θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια από τα φρούτα της επιλογής σας, 2 κουταλιές της σούπας μέλι,1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia. Βράστε τα φρούτα για 5 λεπτά μέχρι αρχίσουν να διαλύονται και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, βάζοντας τους σπόρους chia στο τέλος.

Θα παρατηρήσετε ότι σε μόλις 5 λεπτά από την ώρα που προσθέσατε τους σπόρους chia η μαρμελάδα σας θα έχει αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ