Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις: Μία εξ' αυτών έχει 92% κίνδυνο επιπλοκών


Είναι γεγονός ότι οι Αμερικανοί λατρεύουν τις αισθητικές επεμβάσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 5% το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών.

Όλες οι επεμβάσεις ενέχουν κινδύνους, αλλά μία συγκεκριμένη συνοδεύεται από μια τρομακτική πιθανότητα επιπλοκών της τάξης του 92%, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η χειρουργική επέμβαση αλλαγής του χρώματος των ματιών, η οποία περιλαμβάνει εμφυτεύματα ίριδας, αφαίρεση χρωστικών ουσιών με λέιζερ και κερατοχρωματοποίηση, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις 10 πιο επικίνδυνες αισθητικές επεμβάσεις.

Με χρόνους ανάρρωσης που κυμαίνονται από μία έως οκτώ εβδομάδες και μέσο κόστος 12.000 δολάρια, οι ερευνητές από το διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης γυαλιών Overnight Glasses λένε ότι οι ασθενείς ρισκάρουν με την όρασή τους.

Στην κερατοχρωμάτωση, η οποία δεν έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, χρησιμοποιείται ένα λέιζερ για τη δημιουργία μιας σήραγγας στον κερατοειδή, με σκοπό την τοποθέτηση της χρωστικής ουσίας.

Μια γαλλική εταιρεία που εκπαιδεύει οφθαλμιάτρους να εκτελούν κερατοχρωματισμό μοιράστηκε πέρυσι πλάνα μιας γυναίκας που άλλαξε τα καστανά της μάτια σε ένα έντονο, ζωντανό μπλε, σε ένα κλιπ που σημείωσε σχεδόν 30 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Ο κατάλογος των 10 πιο επικίνδυνων αισθητικών επεμβάσεων
  1. Χειρουργική επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών
  2. Ανόρθωση μηρών: 78% ποσοστό επιπλοκών
  3. Ανόρθωση γλουτών: 38% ποσοστό επιπλοκών
  4. Ανόρθωση κορμού: 42% ποσοστό επιπλοκών
  5. Ενέσιμο Υαλουρονικό: 65% ποσοστό επιπλοκών
  6. Μειωτική στήθους: 38% ποσοστό επιπλοκών
  7. Εμφυτεύματα γλουτών: 22% ποσοστό επιπλοκών
  8. Αύξηση στήθους: 14% ποσοστό επιπλοκών
  9. Ανόρθωση βραχιόνων: 21% ποσοστό επιπλοκών
  10. Ανόρθωση στήθους: 10% ποσοστό επιπλοκών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ