Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Αυτό είναι το τέλειο μυστικό για να φύγει η μυρωδιά από τα παπούτσια σου


Βρίσκονται στα πόδια μας για ώρες κάθε μέρα παγιδεύοντας τον ιδρώτα, την υγρασία και τα βακτήρια. Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που τα παπούτσια μας έχουν μια άσχημη μυρωδιά όταν τα βγάζουμε από τα πόδια μας στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Και εντάξεi, όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτή τη μυρωδιά μόνη στο σπίτι. Τι γίνεται όταν επισκεφτείς φίλους και πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου με το που μπεις στο σπίτι τους; Πόσο ταπεινωτικό αλήθεια; Ευτυχώς, μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό!

Τι είναι αυτό; Να ανοίξεις το ντουλάπι σου και να πάρεις το αλάτι. Οι φυσικές ιδιότητες απορρόφησης του βασικού αυτού στοιχείου της κουζίνας λειτουργούν ως αποσμητικό, ώστε να μπορείς να βγάλεις ελεύθερα τα παπούτσια σου ανεξάρτητα από το σπίτι στο οποίο βρίσκεσαι.

Η δυσωδία που προκαλούν τα παπούτσια, κυρίως τα πάνινα δεν είναι εύκολο να κρυφτεί και είναι κοινός πονοκέφαλος. Προέρχεται από ένα καθημερινό φαινόμενο - την εφίδρωση.

Τα πόδια μας φιλοξενούν περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Έτσι, ακόμη και με την καλύτερη υγιεινή των ποδιών και τις συντονισμένες προσπάθειες να μην μυρίζει ο χώρος στον οποίο τα αφήνουμε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η μυρωδιά των παπουτσιών να συνεχίζει να υπάρχει.

Πως θα γλιτώσεις από τη μυρωδιά των παπουτσιών

Ξεκίνα ρίχνοντας άφθονο αλάτι στα παπούτσια που μυρίζουν και ανακίνησέ το μέχρι να καλυφθούν επαρκώς οι πάτοι. Εάν τα παπούτσια μυρίζουν πέρα από κάθε φαντασία, κάλυψε κάθε εκατοστό του εσωτερικού, καθώς τα βακτήρια που προκαλούν την οσμή πιθανότατα έχουν εμποτιστεί στις ίνες. Αφού τοποθετήσεις ένα ομοιόμορφο στρώμα αλατιού στα παπούτσια σου, άφησέ τα στην άκρη για όλη τη νύχτα ή για 24 ώρες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της μυρωδιάς. Όταν περάσει αυτό το διάστημα, ρίξε το αλάτι και αν έχει μείνει σε σχισμές χρησιμοποίησε το εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας για σχισμές προκειμένου να απορροφήσεις τυχόν υπολείμματα κόκκων.

Υπάρχει και κάτι επιπλέον που μπορείς να κάνεις. Δεν χρειάζεται να πετάξεις το αλάτι που χρησιμοποίησες για να φύγει η μυρωδιά των υποδημάτων. Μπορείς να το ξαναχρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις ακόμη περισσότερο τα πάνινα παπούτσια σου. Απλώς ρίξε το αλάτι από τα παπούτσια σου σε ένα μπολ αντί για τα σκουπίδια. Στη συνέχεια, ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας από το χρησιμοποιημένο αλάτι με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μόλις τα συστατικά αναμειχθούν καλά, βούτηξε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα και σκούπισε απαλά τυχόν εσωτερικούς ή εξωτερικούς λεκέδες. Αφού στεγνώσουν τα παπούτσια, αφαίρεσε απαλά τυχόν υπολείμματα αλατιού.

Το κανονικό επιτραπέζιο αλάτι θα εξαλείψει αποτελεσματικά τις οσμές από τα περισσότερα είδη παπουτσιών. Ωστόσο, εάν ανησυχείς ότι οι μικροσκοπικοί κόκκοι θα είναι αδύνατο να αφαιρεθούν εντελώς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις θαλασσινό αλάτι — που διαθέτει μεγαλύτερους κρυστάλλους.

Το αλάτι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό

Το αλάτι δρα ως οργανικό αντισηπτικό καταπολεμώντας τα όξινα βακτήρια που παραμένουν στα παπούτσια και τα κάνουν να μυρίζουν χάλια. Το κλειδί για την καταπολέμηση της μυρωδιάς των παπουτσιών είναι να απαλλαγείς από την υγρασία. Τα ζεστά, ιδρωμένα πόδια λούζουν τα παπούτσια με υγρασία που δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων. Ωστόσο, το αλάτι έχει την ικανότητα να απορροφά την υπερβολική υγρασία και να εξουδετερώνει το άρωμα. Επιπλέον, το φθηνό, μη τοξικό, φιλικό προς το περιβάλλον ορυκτό είναι σε θέση να επιτεθεί στη ρίζα της μυρωδιάς αντί να την κρύψει.

Οι αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του δημιουργήσουν συνθήκες που είναι αφιλόξενες για τα βακτήρια που προκαλούν οσμή. Η τεχνική του αλατιού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική εάν τα παπούτσια είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά που γενικά διατηρούν περισσότερη δυσοσμία από τα υποδήματα από φυσικά υλικά, όπως καουτσούκ, σουέτ και δέρμα. Στην ιδανική περίπτωση, θέλεις ένα παπούτσι που να προσφέρει τον καλύτερο αερισμό για τη μείωση της εφίδρωσης των ποδιών, οπότε στην επόμενη αγορά σου, φρόντισε τα παπούτσια που θα επιλέξεις να αναπνέουν και να επιτρέπουν τη μέγιστη ροή αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ