Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Την Παρασκευή η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ - Τα γκρουπ δυναμικότητας


Είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Και για πρώτη φορά στην ιστορία θα δούμε Παγκόσμιο Κύπελλο με στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το Μουντιάλ στο Κατάρ θ' αρχίσει στις 21 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου. Ομως όλα αρχίζουν από την Παρασκευή.

Ναι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Την Παρασκευή 1η Απριλίου θα ξέρουμε τους 8 ομίλους μιας και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Πριν σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες της κλήρωσης θα σας αναλύσουμε τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Οπως σε κάθε διοργάνωση έτσι και σε αυτή στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μπαίνει η διοργανώτρια χώρα. Ετσι το Κατάρ, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην 51η θέση του FIFA Ranking, θα είναι στο πρώτο group δυναμικότητας. Πώς διαμορφώνονται τα άλλα pots; Σύμφωνα με την θέση των χωρών στο FIFA Ranking μετά την τελευταία ανακοίνωσή του (την 31η Μαρτίου δηλαδή).

Στην κλήρωση της Παρασκευής θα γνωρίζουμε επίσης τις 29 από τις 32 χώρες. Κι αυτό γιατί μένουν μερικοί αγώνες μπαράζ όπως επίσης και ο τρίτος... τελικός της ευρωπαϊκής ζώνης μιας και η Ουαλία θα περιμένει τον νικητή του Σκωτία-Ουκρανία (πήγε πίσω λόγω του πολέμου) για να κριθεί το 13ο εισιτήριο από τις χώρες της UEFA. Οπως επίσης υπάρχει και το μπαράζ Κόστα Ρίκα-Νεα Ζηλανδία ενώ μένει κι ένα ακομα εισιτήριο το οποίο θα κριθεί ανάμεσα στο Περού και τον νικητή του ζευγαριου ΗΑΕ-Αυστραλία.

Τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας

Pot 1
Κατάρ
Βραζιλία
Βέλγιο
Γαλλία
Αργεντινή
Αγγλία
Ισπανία
Πορτογαλία

Pot 2
Μεξικό
Ολλανδία
Δανία
Γερμανία
Ουρουγουάη
Ελβετία
ΗΠΑ
Κροατία

Pot 3
Σενεγάλη
Ιράν
Ιαπωνία
Μαρόκο
Σερβία
Πολωνία
Κορέα
Τυνησία

Pot 4
Καμερούν
Καναδάς
Εκουαδόρ
Σαουδική Αραβία
Γκάνα
Ουαλία ή Σκωτία/Ουκρανία
Περού ή ΗΑΕ/Αυστραλία
Κόστα Ρίκα ή Νέα Ζηλανδία

Τι θα γίνει αν τιμωρηθεί το Ιράν και μπει στη θέση του η Ιταλία, όπως φημολογείται τις τελευταίες ώρες; Λογικά η απόφαση δεν θα ληφθεί μέχρι την κλήρωση της Παρασκευής. Οπότε αν συμβεί κάτι τέτοιο η λογική λέει πως η Ιταλία (ή όποια αποφασιστεί να αντικαταστήσει το Ιράν, πάντα σε περίπτωση που τιμωρηθεί) θα πάρει τη θέση στον όμιλο στον οποίο θα έχει ήδη κληρωθεί.


Πότε και που θα γίνει η κλήρωση
Οπως σας γράψαμε η κλήρωση θα γίνει πρώτη Απριλίου στις 19:00. Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον Αnt1, ο οποίος έχει και τα δικαιώματα της διοργάνωσης. Η κλήρωση θα διεξαχθεί στο Exhibition & Convention Center της Ντόχα.

Ποιοι θα είναι στην κλήρωση
Το Κατάρ έχει καλέσει 2.000 καλεσμένους με την Κάρλι Λόιντ να ηγείται της εκδήλωσης μαζί με τον Ζερμέν Τζένας και την Σαμάνθα Τζόνσον. Θα βοηθήσουν στην κλήρωση και ο Καφού και ο Λόταρ Ματέους και ο Αλί Νταί και ο Μπόρα Μιλουτίνοβιτς και ο Τζέι-Τζέι Οκότσα και ο Τιμ Κέιχιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ