Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Με ανατροπή και καλό ποδόσφαιρο στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό


Ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό έχει γυρίσει και πολύ δύσκολα παιχνίδια! Οι παλαιότεροι φίλοι της ομάδας θυμουνται κάτι 3-2 από 0-2 σε ελάχιστα λεπτά και μάλιστα δυο φορές μέσα σε λίγες ημέρες! Κάτι τέτοιο έκανε και απόψε κερδίζοντας 2-1, φέρνοντας τα... πάνω-κάτω μέσα σε διάστημα 11 λεπτών στο τέλος του παιχνιδιού.

Ο Δικέφαλος ''μούδιασε'' αρχικά αφού η αθηναϊκή ομαδα προηγήθηκε νωρίς στο σκορ. 

Το παιχνίδι είχε λίγες αλλά συναρπαστικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ αναπτερώθηκε με πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο όταν πέτυχε και τα γκολ της νίκης ενώ ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε τρίτη στη σειρά ήττα στο πρωτάθλημα.

Πολύ νωρίς στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα. Ήταν το 6' όταν ο Παλάσιος ξεπέρασε την αντίσταση του οπισθοχωρημένου Αντριγια Ζίβκοβιτς και με γωνιακό σουτ κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη για να κάνει το 0-1.

Το γκολ αυτό σταθεροποίησε την αυτοπεποίθηση των "πράσινων" ενώ ο ΠΑΟΚ αναζήτησε στη συνέχεια την αγωνιστική του ταυτότητα.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να μείνουν ανοιχτοί στο κέντρο και την επίθεση για να μην δώσουν χώρο στον ΠΑΟΚ ο οποίος παρόλα αυτά πήρε μία σαφή εδαφική και τεχνική υπέροχη στη συνέχεια μέχρι τα μισά του ημιχρόνου. Μάλιστα στο 25' ο Αντόνιο Τσόλακ κέρδισε κεφαλιά στην μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παναθηναϊκού.

Στο 28' ο Πασχαλάκης αποσόβησε δεύτερο γκολ με έγκαιρη επέμβαση, σε ωραία κεφαλιά του Λούνκβιστ, στη συνέχεια όμως της φάσης ο Λετονός διαιτητής χρειάστηκε το VAR για πιθανή περίπτωση πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού που όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Λούντκβιστ δεν μπορούσε να συνεχίσει μετά από τραυματισμό στο αριστερό γόνατο και τη θέση του πήρε ο Βιτάλ από το 41'.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ένα ανάποδο σουτ ψαλίδι του Τσόλακ έφυγε άουτ από πολύ καλή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λουτσέσκου επιστράτευσε τον Μπίσεσβαρ αντί του αφανούς Τόμας Μουργκ περιμένοντας καλύτερα αποτελέσματα. Στο 59' ο νεοεισελθων μέσος του ΠΑΟΚ σούταρε μετά από συνεργασία με Βιερίνια και Αουγκουστο, πάνω όμως από τα δοκάρια.

Στο 77' όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Ινγκασον σε μία στιγμή συνολική σύγχυσης στα καρέ του Παναθηναϊκού με τον Ισλανδό από κοντά να πετυχαίνει το 1-1.

Στο 85' ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ όταν το αριστερό βολέ του Ζίφκοβιτς δεν αιφνιδίασε τον Μπρινιόλι που μπλόκαρε. Στο 88' ολοκληρώθηκε η ανατροπή για τον ΠΑΟΚ όταν ο Σάστρε με ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπ. ρινιόλι και στη συνέχεια μέσα από τη γραμμή τέρματος για να γίνει το 2-1.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λετονός διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Μιτρίτσα από τον Σάντσες το οποίο ανακάλεσε με την βοήθεια της εικόνας από το VAR. Το τελικό 2-1 επιβράβευσε την αγωνιστική ανάκαμψη των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο.

Κίτρινες κάρτες: Ίνγκασον, Κούρτιτς, Μιτρίτσα, Ζίβκοβιτς, Ντόουγκλας Αουγκούστο - Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Βέλεθ, Μπρινιόλι, Ρούμπεν, Σάντσες

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (82' Σβαμπ), Τσιγγάρας (64' Μιτρίτσα), Μουργκ (46' Μπίσεσβαρ), Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (64' Άκπομ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (68' Αγιούμπ), Ρούμπεν, Λούντκβιστ (41' Βιτάλ), Αϊτόρ (80' Χατζηγιονβάνης), Παλάσιος (80' Καρλίτος), Ιωαννίδης (69' Ιωαννίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ