Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Φόβους πως οι κλέφτες μπορεί να λιώσουν τη χρυσή τουαλέτα εξέφρασε το ανάκτορο Μπλένιμ

Χειροπέδες και σε ένα δεύτερο άτομο πέρασαν οι Βρετανικές Αρχές οι οποίες είχαν ανακοινώσει, όταν έγινε γνωστή η είδηση της κλοπής της χρυσής λεκάνης από το ανάκτορο Μπλένιμ, πως «κάνουν ό,τι είναι δυνατόν» για τον εντοπισμό της.

Η 18 καρατίων χρυσή λεκάνη (η οποία είναι απολύτως λειτουργική) περιλαμβανόταν στην έκθεση που ήταν αφιερωμένη στον Μαουρίτσιο Κατελάν και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Η αστυνομία του Thames Valley δήλωσε ότι ένας 36χρονος άνδρας, από το Τσέλτεναμ, συνελήφθη ως ύποπτος για τη κλοπή σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει η Mirror και είναι  η δεύτερη σύλληψη στην οποία προχωρούν οι Αρχές,

Η χρυσή λεκάνη, η οποία κλάπηκε το Σάββατο, έχει εκτιμώμενη αξία 4,8 εκατομμυρίων λιρών και είναι δημιούργημα του Ιταλού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan.

Ο αξιωματικός της έρευνας, ο Ντετέκτιβ Επιθεωρητής Στίβεν Τζόουνς, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να διερευνούμε αυτό το συμβάν και προχωρήσαμε και σε δεύτερη σύλληψη. Η προτεραιότητα μας είναι να εντοπίσουμε το κλεμμένο αντικείμενο και θα ήθελα να παροτρύνω οποιονδήποτε με οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με την αστυνομία.»

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι οι κλέφτες χρησιμοποίησαν τουλάχιστον δύο οχήματα κατά την επιδρομή τους ενώ ο διευθύνοντας σύμβουλος του παλατιού Dominic Hare εξέφρασε τους φόβους του πως οι κλέφτες μπορεί να λιώσουν την τουαλέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ